Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel en een gevelsteen met afbeelding van een Engelse munt, de zgn. rozanobel met de voorstelling van RE EDUARD DEI GRA REX ANG ET FRAN DNS I in een koggeschip. in Maastricht

Woonhuis

Muntstraat 48
6211EK Maastricht
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 18e eeuw 1700 eerste helft 18e eeuw


Beschrijving van Huis met lijstgevel en een gevelsteen met afbeelding van een Engelse munt, de zgn. rozanobel met de voorstelling van RE EDUARD DEI GRA REX ANG ET FRAN DNS I in een koggeschip.

Huis met lijstgevel, XVIII A. Hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen, resp. middenstijlen zijn uitgebroken, horizontale profiellijsten. Horizontale en verticale reliefbanden. Gevelsteen met afbeelding van een Engelse munt, de zgn. rozanobel met de voorstelling van RE EDUARD DEI GRA REX ANG ET FRAN DNS I in een koggeschip. Raamhekjes in Lodewijk XV-stijl. Pui modern. Dakkapel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27431
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel en een gevelsteen met afbeelding van een Engelse munt, de zgn. rozanobel met de voorstelling van RE EDUARD DEI GRA REX ANG ET FRAN DNS I in een koggeschip. in Maastricht

Toebackslijterij d'Hollandse Damper.

Muntstraat 50
Maastricht
Inleiding WINKELHUIS van de N.V. Toebackslijterij "d'Hollandse Damper", 1919-1920, in rationalistische stijl. Gesitueerd op de hoek van Mun..

Huis met lijstgevel.

Muntstraat 46
Maastricht
Huis met lijstgevel, gepleisterde XIXc. Horizontale profiellijsten en ornamenten boven de vensters. Onder de vensters der eerste verdieping ..

Huis met lijstgevel in Lodewijk XV-stijl.

Grote Staat 2
Maastricht
HUIS met lijstgevel in Lodewijk XV-stijl. Segmentboogvensters in omlijstingen van Naamse steen met gebeeldhouwde sluitsteen, horizontale pro..

Pand, gevel voorzien van een hoofdgestel met trigliefenconsoles.

Muntstraat 45
Maastricht
Pand, XVII B, gevel voorzien van een hoofdgestel met trigliefenconsoles, horizontale profiellijst en hardstenen kozijnen met blokken, venste..

Hoekhuis met gevels voorzien van een hoofdgestel met trigliefenconsoles. In de zijgevel aan de Jodenstraat een gevelsteen met bok IN DEN GROOTEN BOCK.

Muntstraat 47
Maastricht
Hoekhuis, XVII B. Gevels voorzien van een hoofdgestel met trigliefenconsoles, horizontale profiellijsten en hardstenen kozijnen met blokwerk..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met lijstgevel en een gevelsteen met afbeelding van een Engelse munt, de zgn. rozanobel met de voorstelling van RE EDUARD DEI GRA REX ANG ET FRAN DNS I in een koggeschip. in Maastricht

Foto's (3)