Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekhuis met gevels voorzien van een hoofdgestel met trigliefenconsoles. In de zijgevel aan de Jodenstraat een gevelsteen met bok IN DEN GROOTEN BOCK. in Maastricht

Woonhuis

Muntstraat 47
6211EH Maastricht
Limburg

Bouwjaar: laatste helft 17e eeuw 1650 laatste helft 17e eeuw


Beschrijving van Hoekhuis met gevels voorzien van een hoofdgestel met trigliefenconsoles. In de zijgevel aan de Jodenstraat een gevelsteen met bok IN DEN GROOTEN BOCK.

Hoekhuis, XVII B. Gevels voorzien van een hoofdgestel met trigliefenconsoles, horizontale profiellijsten en hardstenen kozijnen met blokwerk; vensterkruisen en middenstijlen verdwenen. In de zijgevel aan de Jodenstraat een gevelsteen met bok IN DEN GROOTEN BOCK. Aan die zijde een gemetselde dakkapel met blokwerk. Pui modern. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27430
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekhuis met gevels voorzien van een hoofdgestel met trigliefenconsoles. In de zijgevel aan de Jodenstraat een gevelsteen met bok IN DEN GROOTEN BOCK. in Maastricht

Pand, gevel voorzien van een hoofdgestel met trigliefenconsoles.

Muntstraat 45
Maastricht
Pand, XVII B, gevel voorzien van een hoofdgestel met trigliefenconsoles, horizontale profiellijst en hardstenen kozijnen met blokken, venste..

Huis met lijstgevel en gevelsteen met haan.

Muntstraat 43
Maastricht
Huis met lijstgevel in dezelfde trant als die van het vorig huis, XVIII. Gevelsteen met haan. Pui modern.

Toebackslijterij d'Hollandse Damper.

Muntstraat 50
Maastricht
Inleiding WINKELHUIS van de N.V. Toebackslijterij "d'Hollandse Damper", 1919-1920, in rationalistische stijl. Gesitueerd op de hoek van Mun..

Huis met lijstgevel en een gevelsteen met afbeelding van een Engelse munt, de zgn. rozanobel met de voorstelling van RE EDUARD DEI GRA REX ANG ET FRAN ..

Muntstraat 48
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A. Hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen, resp. middenstijlen zijn uitgebroken, horizontale profiellijsten. Hor..

Dinghuis

Kleine Staat 1
Maastricht
DINGHUIS of oud STADHUIS. Laatgotisch gebouw, XVI A, met smalle voorgevel van hardsteen, XVI A, en bekroond met een fronton XVIII. De boogve..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)