Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekhuis, met lijstgevel. in Maastricht

Woonhuis

Muntstraat 25
6211EH Maastricht
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 18e eeuw 1700 eerste helft 18e eeuw


Beschrijving van Hoekhuis, met lijstgevel.

Hoekhuis, XVIII A, met lijstgevel. Hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen verdwenen zijn en tweelichtvensters op de bovenverdieping; alle op horizontale banden. Pui, XIX B, met blokwerk en gebeeldhouwde consoles. Zijgevel sterk gewijzigd. Achtergevel in vakwerk. Inwendig een Lodewijk XVI-schoorsteenmantel en een neo-classicistisch apotheekinterieur. Achterbouw aan de Mariastraat, XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27411
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekhuis, met lijstgevel. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Muntstraat 27
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in hardstenen omlijstingen met ingezwenkte bovenkant, onderbroken verticale reliefbanden en ..

Huis met lijstgevel.

Muntstraat 29
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVII B. Hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen resp. middenstijlen verdwenen zijn, horizontale profiellijsten en een a..

Huis met lijstgevel, voorzien van een attiek.

Muntstraat 26
Maastricht
Huis met lijstgevel, voorzien van een attiek, XVIII. Segmentboogvensters in hardsteen, verticale reliefbanden en geblokte dammen. Pui modern..

Huis met lijstgevel.

Mariastraat 23B
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII. Vensters in hardsteen; verticale reliefbanden onder die der eerste verdieping; horizontale en verticale onder de..

Huis met lijstgevel.

Muntstraat 24
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Vensters in hardsteen, horizontale profiellijsten en horizontale en verticale reliefbanden. Pui modern. Dakkapel..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekhuis, met lijstgevel. in Maastricht

Foto's (2)