Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekhuis in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, de gevels eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Woonhuis

Markt 76
6211CL Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Hoekhuis in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, de gevels eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Hoekhuis in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, XVII B? , de gevels eindigend in een hoofdgestel met consoles. In de zijgevel dichtgemetselde kruisvensters. In de voorgevel zijn de vensterkruisen en -middenstijlen verdwenen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27381
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekhuis in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, de gevels eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Huis met lijstgevel, met vensters in hardsteen en verticale reliefbanden.

Markt 76
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, met vensters in hardsteen en verticale reliefbanden. Raamhekjes. Pui gewijzigd.

Huis met gepleisterde lijstgevel.

Markt 75
Maastricht
Huis met gepleisterde lijstgevel, XVIII B, met vensters in hardsteen op horizontale reliefbanden. Pui modern. Schilddak.

Huis met gepleisterde lijstgevel, met vensters in hardsteen op horizontale reliefbanden. Gevelsteen met een distilleerketel "IN DEN BRANDT KETEL".

Markt 74
Maastricht
HUIS met gepleisterde lijstgevel, XVIII B, met vensters in hardsteen op horizontale reliefbanden. Gevelsteen met een distilleerketel "IN DEN..

Huis met lijstgevel.

Markt 73
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Vensters in hardsteen en verticale reliefbanden. Kroonlijst, kap en pui vernieuwd.

Huis met lijstgevel.

Spilstraat 2
Maastricht
Huis met lijstgevel in 18e eeuwse trant, voorzien van segmentboogomramingen, horizontale banden en raamhekjes in 19e eeuwse trant.

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekhuis in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, de gevels eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Foto's (1)