Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis. Aan de H. Geeststraat een zijgevel van vakwerk met latere baksteenvullingen en aan de Markt een lijstgevel van hardsteen. in Maastricht

Woonhuis

Markt 71
6211CL Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 16e eeuw (huis), 18e eeuw (gevel)


Beschrijving van Huis. Aan de H. Geeststraat een zijgevel van vakwerk met latere baksteenvullingen en aan de Markt een lijstgevel van hardsteen.

HUIS, XVI. Aan de H. Geeststraat een zijgevel van vakwerk met latere baksteenvullingen, overkragend op laatgotische korbeels op een onderbouw van hardsteen en vakwerk met Andreaskruisen. Aan de Markt een lijstgevel van hardsteen, XVIII, met segmentboogvensters en -ingangen, verdiepte dammen en paneelvullingen. Gebroken kap. Dakkapellen met in- en uitgezwenkte kroonlijst - die van de onderste dakkapel met schelpmotief - en vleugelstukken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27375
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis. Aan de H. Geeststraat een zijgevel van vakwerk met latere baksteenvullingen en aan de Markt een lijstgevel van hardsteen. in Maastricht

Huis met lijstgevel van hardsteen.

Markt 70
Maastricht
Huis met lijstgevel van hardsteen, XVIIIc. Segmentboogvensters en -ingang, geblokte dammen en paneelvullingen. Smeedijzeren Lodewijk XV-balk..

Hoekhuis met lijstgevel.

Markt 72
Maastricht
Hoekhuis met lijstgevel, XIX A. Vensters in hardsteen op horizontale profiellijsten. Pui met pilasters van hardsteen.

Huis met lijstgevel.

Markt 73
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Vensters in hardsteen en verticale reliefbanden. Kroonlijst, kap en pui vernieuwd.

Hoekhuis, met lijstgevel van hardsteen, voorzien van een attiek; geleed door geblokte pilasters en omgekorniste profiellijsten.

Markt 69
Maastricht
HOEKHUIS, XVIIId, met lijstgevel van hardsteen, voorzien van een attiek; geleed door geblokte pilasters en omgekorniste profiellijsten. Pui ..

Huis met gepleisterde lijstgevel, met vensters in hardsteen op horizontale reliefbanden. Gevelsteen met een distilleerketel "IN DEN BRANDT KETEL".

Markt 74
Maastricht
HUIS met gepleisterde lijstgevel, XVIII B, met vensters in hardsteen op horizontale reliefbanden. Gevelsteen met een distilleerketel "IN DEN..

Kaart & Routeplanner


Foto's (18)

Alle 18 foto's weergeven