Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekhuis, met lijstgevel van hardsteen, voorzien van een attiek; geleed door geblokte pilasters en omgekorniste profiellijsten. in Maastricht

Woonhuis

Markt 69
6211CL Maastricht
Limburg

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw 1775 laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Hoekhuis, met lijstgevel van hardsteen, voorzien van een attiek; geleed door geblokte pilasters en omgekorniste profiellijsten.

HOEKHUIS, XVIIId, met lijstgevel van hardsteen, voorzien van een attiek; geleed door geblokte pilasters en omgekorniste profiellijsten. Pui modern. Twee dakkapellen met gebogen fronton en vleugelstukken. Gevelsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27373
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekhuis, met lijstgevel van hardsteen, voorzien van een attiek; geleed door geblokte pilasters en omgekorniste profiellijsten. in Maastricht

Huis met lijstgevel van hardsteen.

Markt 70
Maastricht
Huis met lijstgevel van hardsteen, XVIIIc. Segmentboogvensters en -ingang, geblokte dammen en paneelvullingen. Smeedijzeren Lodewijk XV-balk..

Huis. Aan de H. Geeststraat een zijgevel van vakwerk met latere baksteenvullingen en aan de Markt een lijstgevel van hardsteen.

Markt 71
Maastricht
HUIS, XVI. Aan de H. Geeststraat een zijgevel van vakwerk met latere baksteenvullingen, overkragend op laatgotische korbeels op een onderbou..

Hoekhuis met eenvoudige lijstgevel. Gevelsteen 17 IN DEN BOCK 38, afkomstig van Rechtstraat 89 te Wijk.

Markt 68
Maastricht
Hoekhuis met eenvoudige lijstgevel. Geprofileerde onderdorpels. Pui gewijzigd. Gevelsteen 17 IN DEN BOCK 38, afkomstig van Rechtstraat 89 te..

Huis met lijstgevel. Hoekblokken en gevelstenen ANNO en 1738, een kruik en IN DEN KULSCHEN POT.

Nieuwstraat 1
Maastricht
Huis met lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters in hardsteen, oorspronkelijk met kruisgespannen. Op de bovenverdieping segmentboogvens..

Hoekhuis met lijstgevel.

Markt 72
Maastricht
Hoekhuis met lijstgevel, XIX A. Vensters in hardsteen op horizontale profiellijsten. Pui met pilasters van hardsteen.

Kaart & Routeplanner