Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekhuis met gevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Woonhuis

Markt 38
6211CK Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1661


Beschrijving van Hoekhuis met gevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Hoekhuis met gevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. Vensterkruisen, resp. middenstijlen verdwenen, behalve uit enige dichtgemetselde vensters en twee tweelichtvensters in de westgevel. In de zuidgevel stenen 16 61 en een gevelsteen met een varken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27353
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekhuis met gevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Markt 39
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX. Vensters in hardsteen. Pui gewijzigd.

Huis met brede lijstgevel.

Markt 40
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, XVIII. Segmentboogingangen en -vensters in hardsteen. Twee dakkapellen met gebogen bekroning.

Huis met lijstgevel, geleed door pilasters.

Markt 41
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVII, geleed door pilasters. Afgekapte profiellijsten en festoenen. Inwendig een gesneden trappaal.

Huis met lijstgevel.

Kleine Gracht 42
Maastricht
Huis met lijstgevel, blijkens jaartalstenen uit 1728. Hardstenen kozijnen, waaruit de kruisen verdwenen zijn, op de bovenverdieping hardsten..

Huis met lijstgevel.

Kleine Gracht 40
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in hardsteen. Pui gewijzigd.

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekhuis met gevels in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Foto's (1)