Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met brede lijstgevel, eindigend in een hoofdgestel met vlakke paneeltjes in plaats van consoles; twee traveeën echter bekroond door een fronton op een reeks consoles. in Maastricht

Woonhuis

Markt 17
6211CJ Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1738


Beschrijving van Huis met brede lijstgevel, eindigend in een hoofdgestel met vlakke paneeltjes in plaats van consoles; twee traveeën echter bekroond door een fronton op een reeks consoles.

Huis met brede lijstgevel, eindigend in een hoofdgestel met vlakke paneeltjes i.p.v. consoles; twee traveeën echter bekroond door een fronton op een reeks consoles. In het fronton een door twee putti gehouden cartouche met 1738. De gevel bezit vensters in geprofileerde omlijstingen met oreillons, op de eerste verdieping en beneden bekroond met frontons. De vensters hebben oorspronkelijk kruisgespannen gehad behalve in de toegevoegde linker travee en de vernieuwde pui. Boven de vier oudste traveeen een afzonderlijk schilddak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27335
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met brede lijstgevel, eindigend in een hoofdgestel met vlakke paneeltjes in plaats van consoles; twee traveeën echter bekroond door een fronton op een reeks consoles. in Maastricht

Huis, de voorgevel met rijke toepassing van hardsteen.

Markt 17
Maastricht
Huis, XVIIId, de voorgevel met rijke toepassing van hardsteen. Het middenrisaliet bekroond door een fronton en voorzien van geblokte dammen...

Huis met lijstgevel en afgedekt door een hoog wolfdak.

Markt 16
Maastricht
Huis met lijstgevel en afgedekt door een hoog wolfdak, XVIII. Segmentboogvensters in hardsteen. Gemetselde dakkapel. Pui modern.

Huis, waarvan de gevel een brede in- en uitgezwenkte bekroning met zijvoluten heeft.

Markt 19
Maastricht
Huis, waarvan de gevel een brede in- en uitgezwenkte bekroning met zijvoluten heeft. Vensters in hardsteen; in de middentravee met schijven,..

Huis met lijstgevel van hardsteen, eindigend in een hoofdgestel met trigliefenfries.

Markt 15
Maastricht
Huis met lijstgevel van hardsteen, eindigend in een hoofdgestel met trigliefenfries. Onder de vensters panelen. Boven de balkondeur een gebo..

Huis met rijke Lodewijk XV-gevel.

Markt 20
Maastricht
Huis uit midden XVIII, met rijke Lodewijk XV-gevel. Middenrisaliet met gebogen bekroning, de kroonlijst uitlopend tegen een schelpmotief in ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met brede lijstgevel, eindigend in een hoofdgestel met vlakke paneeltjes in plaats van consoles; twee traveeën echter bekroond door een fronton op een reeks consoles. in Maastricht

Foto's (1)