Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel van hardsteen, eindigend in een hoofdgestel met trigliefenfries. in Maastricht

Woonhuis

Markt 15
6211CJ Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1714


Beschrijving van Huis met lijstgevel van hardsteen, eindigend in een hoofdgestel met trigliefenfries.

Huis met lijstgevel van hardsteen, eindigend in een hoofdgestel met trigliefenfries. Onder de vensters panelen. Boven de balkondeur een gebogen fronton met 1714. Smeedijzeren balkonhek. Pui modern. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27333
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel van hardsteen, eindigend in een hoofdgestel met trigliefenfries. in Maastricht

Huis met lijstgevel van hardsteen.

Markt 14
Maastricht
Huis met lijstgevel van hardsteen, XVIIIc. Geblokte pilasters op de hoeken van de iets uitspringende buitenste traveeën. Geblokte dammen. O..

Huis met lijstgevel en afgedekt door een hoog wolfdak.

Markt 16
Maastricht
Huis met lijstgevel en afgedekt door een hoog wolfdak, XVIII. Segmentboogvensters in hardsteen. Gemetselde dakkapel. Pui modern.

Huis met brede lijstgevel, eindigend in een hoofdgestel met vlakke paneeltjes in plaats van consoles; twee traveeën echter bekroond door een fronto ..

Markt 17
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, eindigend in een hoofdgestel met vlakke paneeltjes i.p.v. consoles; twee traveeën echter bekroond door een front..

Huis, de voorgevel met rijke toepassing van hardsteen.

Markt 17
Maastricht
Huis, XVIIId, de voorgevel met rijke toepassing van hardsteen. Het middenrisaliet bekroond door een fronton en voorzien van geblokte dammen...

Hoekhuis met lijstgevels.

Markt 11
Maastricht
HOEKHUIS met lijstgevels. Hardstenen kozijnen, waaruit de kruisen resp. middenstijlen verdwenen zijn. Gevelsteen 1726. Pui modern.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)