Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis in de trant van de zgn. Maaslandse renaissance, waarvan de voorgevel, eindigt in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Woonhuis

Looiersgracht 22
6211JK Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis in de trant van de zgn. Maaslandse renaissance, waarvan de voorgevel, eindigt in een hoofdgestel met consoles.

Huis in de trant van de zgn. Maaslandse renaissance, waarvan de voorgevel, XVII, eindigt in een hoofdgestel met consoles. Verder sterk gewijzigd. Segmentboogvenster en -ingang in hardsteen, XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27288
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis in de trant van de zgn. Maaslandse renaissance, waarvan de voorgevel, eindigt in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Huis met mansardedak en brede lijstgevel.

Grote Looiersstraat 30
Maastricht
Huis met mansardedak en brede lijstgevel, XVIIIc, voorzien van hoekblokken en een segmentboogingang en -vensters in Naamse steen. De ingangs..

Huis met lijstgevel en koetspoort.

Grote Looiersstraat 28
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX A, met vensters in Naamse steen. Dakkapellen met frontons. Onder een dak met buurnummer 26. Koetspoort in een gepan..

Voormalig Grauwzusterklooster Sint Elisabethsdak, uit de 17e eeuw en later.

De Bosquetplein 6
Maastricht
Voormalig Grauwzusterklooster Sint Elisabethsdak, uit de 17e eeuw en later. Kapel XVIIIa. Tegen de noordwesthoek van de kapel een poortgebou..

Hofje Sint Maartenshuizen (ook wel genoemd Sint-Martinushofje)

Grote Looiersstraat 27
Maastricht
SINT MAARTENSHOFJE. Ingang met een geblokte omlijsting en een reliƫf van Sint Maarten en MartInI PUra LIberaLItate ConDItUr (1771). Achter ..

Nieuwenhofkapel en vm. begijnhof, thans University College Maastricht.

Zwingelput 2
Maastricht
BEGIJNHOF, thans gesticht De Nieuwenhof. In oorsprong kloostertje met kapel, waaraan in 1489 begonnen werd. Kapel met laatgotisch koor en sc..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis in de trant van de zgn. Maaslandse renaissance, waarvan de voorgevel, eindigt in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Foto's (2)