Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met langs beide gevels een profiellijst over de pui. Gevelstenen met een linker- en een rechterhand 1737 D.GULDE HANDT, afkomstig van Muntstraat 50. in Maastricht

Woonhuis

Lenculenstraat 1
6211KP Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis met langs beide gevels een profiellijst over de pui. Gevelstenen met een linker- en een rechterhand 1737 D.GULDE HANDT, afkomstig van Muntstraat 50.

Huis, XVII, met venters, waaruit de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn. Langs beide gevels een profiellijst over de pui. Zowel aan de Kapoenstraat als aan de Lenculenstraat gevelstenen, resp. met een linker- en een rechterhand 1737 D.GULDE HANDT, afkomstig van Muntstraat 50. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27264
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met langs beide gevels een profiellijst over de pui. Gevelstenen met een linker- en een rechterhand 1737 D.GULDE HANDT, afkomstig van Muntstraat 50. in Maastricht

Huis met gevelfragment, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance.

Kapoenstraat 24
Maastricht
Huis met rechts een gevelfragment, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance. Vensterkruisen en hoofdgestel verdwenen. Pui modern.

Huis met lijstgevel. Gevelsteen met halve maan.

Kapoenstraat 22
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A, met hardstenen kozijnen, waaruit de kruisen verdwenen zijn. Ingang met aangekoppeld gewijzigd venster. Gevelst..

Huis met lijstgevel, onder een dak met nummer 28.

Kapoenstraat 26
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, met segmentboogvensters en ingangen in hardsteen. Onder een dak met het buurnummer 28.

Huis met lijstgevel. Gevelsteen IN DE WITTE ROOS.

Kapoenstraat 20
Maastricht
Huis met in de lijstgevel, XVIII A, hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen zijn uitgebroken. Ingang met bovenlicht en aangekoppeld venster ..

Voormalige Gaverenpoort en later klooster der zgn. Meres Reparatrices. Gebouw met brede lijstgevel en koetspoort.

Kapoenstraat 21
Maastricht
Voormalige Gaverenpoort, tegenwoordig klooster der zgn. Meres Reparatrices. Het gebouw heeft een eenvoudige brede lijstgevel, rechts voorzie..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met langs beide gevels een profiellijst over de pui. Gevelstenen met een linker- en een rechterhand 1737 D.GULDE HANDT, afkomstig van Muntstraat 50. in Maastricht

Foto's (3)