Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met eenvoudige lijstgevel. Gevelsteen met drie gekroonde haringen, wellicht afkomstig van het huis "In de drie gekroonde haringen", Wijker Brugstraat 68. in Maastricht

Woonhuis

Kesselskade 58
6211EN Maastricht
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Huis met eenvoudige lijstgevel. Gevelsteen met drie gekroonde haringen, wellicht afkomstig van het huis "In de drie gekroonde haringen", Wijker Brugstraat 68.

HUIS met eenvoudige lijstgevel, XIX A, met segmentboogvensters. Gevelsteen met drie gekroonde haringen, gevonden in de tuin aan de Sint Antoniusstraat en misschien afkomstig van het huis "In de drie gekroonde haringen" Wijker Brugstraat 68. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27185
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met eenvoudige lijstgevel. Gevelsteen met drie gekroonde haringen, wellicht afkomstig van het huis "In de drie gekroonde haringen", Wijker Brugstraat 68. in Maastricht

Huis met gepleisterde lijstgevel.

Kesselskade 57
Maastricht
Huis met gepleisterde lijstgevel, XVI, met door accoladeboog versierde hardstenen kozijnen, waarvan het kruis, resp. de middenstijl verdwene..

Huis met lijstgevel.

Kesselskade 56
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIIIa. Hardstenen kozijnen, die hun kruisen verloren hebben. Latere bovenverdieping met segmentboogvensters. Pui nieuw..

Huis met eenvoudige lijstgevel.

Kesselskade 59
Maastricht
Huis met eenvoudige lijstgevel, XIX, met segmentboogvensters.

Huis met gepleisterde lijstgevel.

Kesselskade 55
Maastricht
Huis met gepleisterde lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in hardsteen. Onderpui niet oud.

Huis met lijstgevel.

Kesselskade 60
Maastricht
Huis met lijstgevel. Hardstenen pui met een segmentboogingang tussen aangekoppelde segmentboogvensters, XVIII. In de sluitsteen boven de deu..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)