Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met lijstgevel. Boven de ingang een steen met molenijzer tussen twee gekruiste takken en 17. IN.T.MOLEN.YSER.67. in Maastricht

Woonhuis

Kersenmarkt 10
6211GP Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1767


Beschrijving van Huis met lijstgevel. Boven de ingang een steen met molenijzer tussen twee gekruiste takken en 17. IN.T.MOLEN.YSER.67.

HUIS met lijstgevel, met vensters in hardstenen segmentboogomlijstingen, onderbroken verticale reliefbanden, naar onderen uitgebogen reliefbanden. Gebeeldhouwde ingangsomlijsting in Lodewijk XV-stijl met aangekoppelde segmentboogvensters. Boven de ingang een steen met molenijzer tussen twee gekruiste takken en 17. IN.T.MOLEN.YSER. 67. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27173
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met lijstgevel. Boven de ingang een steen met molenijzer tussen twee gekruiste takken en 17. IN.T.MOLEN.YSER.67. in Maastricht

Huis met lijstgevels. Gevelsteen 1764 AU MOUTON BLANC.

Kersenmarkt 10
Maastricht
Huis met lijstgevels. Segmentboogvensters in hardsteen. In de beide onderpuien hardstenen kruiskozijnen met segmentbogen. De voorgevel met n..

Huis met lijstgevel.

Maastrichter Smedenstraat 29
Maastricht
Huis met lijstgevel. Eenvoudige segmentboogvensters. Segmentboogingang met aangekoppeld segmentboogvenster in Naamse steen.

Huis met gepleisterde lijstgevel.

Achter het Vleeshuis 1
Maastricht
Huis met gepleisterde lijstgevel. Onder de vensters profiellijsten. Pui modern.

Huis met lijstgevel.

Wolfstraat 5
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII, voorzien van gekoppelde vermoedelijk uit oudere onderdelen samengestelde kozijnen van Naamse steen. Pui gewijzig..

Pand met lijstgevel.

Maastrichter Smedenstraat 28
Maastricht
Pand met lijstgevel, XVII.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met lijstgevel. Boven de ingang een steen met molenijzer tussen twee gekruiste takken en 17. IN.T.MOLEN.YSER.67. in Maastricht

Foto's (2)