Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Huis bestaande uit een hoofdgebouw en twee zijvleugels om een hof, door een ijzeren hek met stenen hoekposten van de straat gescheiden. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur als erfs .. in Maastricht

Keizer Karelplein 8 A
6211TC Maastricht

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw

Beschrijving van Huis bestaande uit een hoofdgebouw en twee zijvleugels om een hof, door een ijzeren hek met stenen hoekposten van de straat gescheiden. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur als erfs ..

Huis bestaande uit een hoofdgebouw en twee zijvleugels om een hof, door een ijzeren hek met stenen hoekposten van de straat gescheiden. Hoofdgebouw XVIII, met segmentboogvensters in Naamse steen. De hofgevels van de zijvleugels, XVIIIc, zijn geleed met pilasters en omgekorniste profiellijsten. De noordvleugel heeft vensters in segmentboogomlijstingen van Naamse steen en aan de straat een geprofileerde ingangsomlijsting, thans deel van een venster. Op het achterterrein resten van de 13e eeuwse stadsmuur als erfscheiding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)