Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis bestaande uit een hoofdgebouw en twee zijvleugels om een hof, door een ijzeren hek met stenen hoekposten van de straat gescheiden. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur als erfs .. in Maastricht

Woonhuis

Keizer Karelplein 8 A
6211TC Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis bestaande uit een hoofdgebouw en twee zijvleugels om een hof, door een ijzeren hek met stenen hoekposten van de straat gescheiden. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur als erfs ..

Huis bestaande uit een hoofdgebouw en twee zijvleugels om een hof, door een ijzeren hek met stenen hoekposten van de straat gescheiden. Hoofdgebouw XVIII, met segmentboogvensters in Naamse steen. De hofgevels van de zijvleugels, XVIIIc, zijn geleed met pilasters en omgekorniste profiellijsten. De noordvleugel heeft vensters in segmentboogomlijstingen van Naamse steen en aan de straat een geprofileerde ingangsomlijsting, thans deel van een venster. Op het achterterrein resten van de 13e eeuwse stadsmuur als erfscheiding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27169
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis bestaande uit een hoofdgebouw en twee zijvleugels om een hof, door een ijzeren hek met stenen hoekposten van de straat gescheiden. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur als erfs .. in Maastricht

Laag gebouwtje, met mansardedak en in de lijstgevel segmentboogvensters in hardsteen.

Keizer Karelplein 5
Maastricht
Laag gebouwtje, XVIII, met mansardedak en in de lijstgevel segmentboogvensters in hardsteen. Inwendig Lodewijk XV- schoorsteenmantel en een ..

Eenvoudig huis met lijstgevel aan een binnenplein.

Keizer Karelplein 3
Maastricht
Eenvoudig huis met lijstgevel aan een binnenplein, XIX. Segmentboogvensters. Ingang in hardsteen.

Hoekhuis met lijstgevels.

Keizer Karelplein 9
Maastricht
Hoekhuis met lijstgevels. De voorgevel met vensters en ingang in hardsteen. Ingangsomlijsting geprofileerd. De voorgevel en de zijgevel aan ..

Noviciaatshuis, leenzaal, proosdij.

Sint Servaasklooster 8
Maastricht
Inleiding KLOOSTERONDERDEEL, bestaande uit een noviciaatshuis uit 1909-1910 van architect/aannemer J.Limpens, de gewelven plus voorgevel va..

Op het achterterrein resten van de eerste stadsmuur van na 1229, als erfafscheiding met Sint Servaasklooster 6.

Brusselsestraat 1
Maastricht
Op het achterterrein resten van de eerste stadsmuur van na 1229, als erfafscheiding met Sint Servaasklooster 6.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)