Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige Gaverenpoort en later klooster der zgn. Meres Reparatrices. Gebouw met brede lijstgevel en koetspoort. in Maastricht

Woonhuis

Kapoenstraat 21
6211KV Maastricht
Limburg


Beschrijving van Voormalige Gaverenpoort en later klooster der zgn. Meres Reparatrices. Gebouw met brede lijstgevel en koetspoort.

Voormalige Gaverenpoort, tegenwoordig klooster der zgn. Meres Reparatrices. Het gebouw heeft een eenvoudige brede lijstgevel, rechts voorzien van een koetspoort in een omlijsting van hardsteen met blokwerk. Links een ingang in hardsteen. Vensters met hardstenen onder- en bovendorpels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27158
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige Gaverenpoort en later klooster der zgn. Meres Reparatrices. Gebouw met brede lijstgevel en koetspoort. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Kapoenstraat 19A
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII B, met segmentboogvensters en -ingangen in hardsteen. Onder de benedenvensters paneelvullingen.

Huis met lijstgevel. Gevelsteen IN DE WITTE ROOS.

Kapoenstraat 20
Maastricht
Huis met in de lijstgevel, XVIII A, hardstenen kozijnen, waarvan de kruisen zijn uitgebroken. Ingang met bovenlicht en aangekoppeld venster ..

Huis met lijstgevel. Gevelsteen met halve maan.

Kapoenstraat 22
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A, met hardstenen kozijnen, waaruit de kruisen verdwenen zijn. Ingang met aangekoppeld gewijzigd venster. Gevelst..

Huis met lijstgevel, met vensters in hardsteen.

Kapoenstraat 17
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX A, met vensters in hardsteen. Ingang en aangekoppelde vensters, waaronder ruitvormige paneelvullingen. Dakkapel met..

Huis met langs beide gevels een profiellijst over de pui. Gevelstenen met een linker- en een rechterhand 1737 D.GULDE HANDT, afkomstig van Muntstraat ..

Lenculenstraat 1
Maastricht
Huis, XVII, met venters, waaruit de kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn. Langs beide gevels een profiellijst over de pui. Zowel aan ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalige Gaverenpoort en later klooster der zgn. Meres Reparatrices. Gebouw met brede lijstgevel en koetspoort. in Maastricht

Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven