Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bescherming betreft een oostvleugel met achtergevel, een westvleugel,, een noordvleugel en een zuidvleugel. in Maastricht

Woonhuis

Kapoenstraat 2
6211KW Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e - 18e eeuw


Beschrijving van Bescherming betreft een oostvleugel met achtergevel, een westvleugel,, een noordvleugel en een zuidvleugel.

Bescherming betreft een oostvleugel met achtergevel, beide daterend uit de 18e eeuw, een westvleugel met aan de binnenplaats een gevel, daterend uit de 17e eeuw, eindigend in een hoofdgestel op gebeeldhouwde consoles met bladwerk en voorzien van latere hardstenen vensters, een noordvleugel, ten dele daterend uit de 19e eeuw met aan de zijde van de St.Jacobstraat getoogd afgedekte vensters en een zuidvleugel, daterend uit de 17e eeuw welke door een plat dak is afgedekt en aan de binnenplaats is voorzien van hardstenen vensteromlijstingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27142
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bescherming betreft een oostvleugel met achtergevel, een westvleugel,, een noordvleugel en een zuidvleugel. in Maastricht

Eclectisch herenhuis, gebouwd in opdracht van J. Hustinx.

Kapoenstraat 2
Maastricht
Inleiding Eclecticisch HERENHUIS, in 1882 gebouwd in opdracht van dhr. J. Hustinx. Het herenhuis is gesitueerd in de gesloten wand van de K..

Huis met brede lijstgevel.

Kapoenstraat 4
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, XVIIIc, voorzien van vensters in hardsteen, horizontale reliefbanden en een koetspoort in een geprofileerde omlij..

Huis met lijstgevel.

Kapoenstraat 6
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIIIc. Gekoppelde vensters in hardstenen omlijstingen; de buitenste vensters met segmentbogen, de middelste met gebrok..

Huis met brede lijstgevel.

Kapoenstraat 7
Maastricht
HUIS met brede lijstgevel, XVIII, met vensters in hardsteen, een horizontale reliefband boven de onderpui en onder de benedenvensters horizo..

Huis met lijstgevel.

Kapoenstraat 12
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogvensters in hardsteen; beneden gekoppeld aan de ingang.

Kaart & Routeplanner

Route naar Bescherming betreft een oostvleugel met achtergevel, een westvleugel,, een noordvleugel en een zuidvleugel. in Maastricht