Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig posthuis. Huis met lijstgevel met een koetspoort met erboven een afbeelding van een posthoorn. in Maastricht

Woonhuis

Jodenstraat 8
6211ER Maastricht
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 18e eeuw 1700 eerste helft 18e eeuw


Beschrijving van Voormalig posthuis. Huis met lijstgevel met een koetspoort met erboven een afbeelding van een posthoorn.

Huis met lijstgevel, XVIII A, opgetrokken met rijke toepassing van hardsteen. Geblokte dammen en lateien, horizontale profiellijsten. Vensterkruisen, resp. middenstijlen uitgebroken. Dakkapel. Rechts een lager gedeelte in dezelfde trant met een koetspoort in een gebeeldhouwde omlijsting met kuifstukken; onder de opgezwenkte lijst een posthoorn uit de tijd, dat hier een posthuis gevestigd was. Aan de binnenplaats een segmentboogingang en -vensters in hardsteen. Rechts van de poort een smal gedeelte met een lijstgevel, XVIII, voorzien van hardstenen kozijnen, waaruit de kruisen verdwenen zijn, en horizontale reliefbanden onder het benedenvenster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27132
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig posthuis. Huis met lijstgevel met een koetspoort met erboven een afbeelding van een posthoorn. in Maastricht

Huis met voorgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance.

Jodenstraat 6
Maastricht
Huis met voorgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance XVII. Later venster. Hoofdgestel afgekapt. Pui gewijzigd.

Huis met gepleisterde voorgevel, eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Jodenstraat 4
Maastricht
Huis met gepleisterde voorgevel, eindigend in een hoofdgestel met consoles, XVII. Ingang met aangekoppeld venster in hardsteen, gewijzigd.

Huis met brede lijstgevel.

Jodenstraat 3
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, XVIII, met segmentboogvensters in hardsteen, horizontale en verticale reliefbanden. Onderpui gedeeltelijk gewijzi..

Huis met lijstgevel.

Jodenstraat 2
Maastricht
Huis met lijstgevel. Deur en benedenvensters gevat in hardstenen omlijsting.

Eenvoudig huis met gepleisterde lijstgevel.

Jodenstraat 14
Maastricht
Eenvoudig huis met gepleisterde lijstgevel, XIX, voorzien van een ingang met aangekoppeld gewijzigd venster in hardsteen. Op de verdieping s..

Kaart & Routeplanner