Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, onder een haaks op de straat gericht zadeldak. Zijgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Woonhuis

Hondstraat 15
6211HW Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis, onder een haaks op de straat gericht zadeldak. Zijgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigend in een hoofdgestel met consoles.

Huis, XVII, onder een haaks op de straat gericht zadeldak. Zijgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigend in een hoofdgestel met consoles. Vensters later. Voorgevel gepleisterd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27117
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, onder een haaks op de straat gericht zadeldak. Zijgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Lutherse kerk

Hondstraat 14
Maastricht
Lutherse KERK. Zaalkerk, blijkens gevelstenen uit ANNO 1684. Ven- sters met segmentboogomlijstingen van hardsteen, ingangsomlijsting met blo..

Huis met lijstgevel, voorzien van hardstenen omramingen.

Cortenstraat 8
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX, voorzien van hardstenen omramingen.

Huis met brede lijstgevel.

Cortenstraat 6
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, XVII, met hoekblokken. Vensterkruisen uitgebroken. Bovenverdieping later.

Huis met lijstgevel. Gevelsteen met een raaf IN DEN RAEF.

Cortenstraat 11
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX. Ingang en vensters in Naamse steen. Pui ten dele gewijzigd. Aan de Heidenstraat een gevelsteen met een raaf IN DEN..

Huis met brede lijstgevel.

Cortenstraat 4
Maastricht
HUIS met brede lijstgevel,XVII B of XVIII A, voorzien van geblokte hardstenen kozijnen, waaruit de kruisgespannen verdwenen zijn.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis, onder een haaks op de straat gericht zadeldak. Zijgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigend in een hoofdgestel met consoles. in Maastricht

Foto's (7)