Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, afgedekt door een wolfdak. in Maastricht

Woonhuis

Kanunnikencour 1 A
6211KW Maastricht
Limburg

Bouwjaar: midden 18e eeuw 1750 midden 18e eeuw


Beschrijving van Huis, afgedekt door een wolfdak.

HUIS met midden XVIII, afgedekt door een wolfdak. Voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen en een rijk gebeeldhouwde ingangsomlijsting in Lodewijk XV-stijl. Opmerkelijk zijn de vier mergelstenen Lodewijk XV-panelen ter grootte van vensters in de buitenste travee├źn van de hoofdgevel. Inwendig een plafond en een schoorsteenmantel in Lodewijk XV-stijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27114
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, afgedekt door een wolfdak. in Maastricht

Huis, afgedekt door wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten, en horizontale reliefban ..

Henric van Veldekeplein 19
Maastricht
HUIS, XVIII, afgedekt door wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten, en hori..

Huis, afgedekt door en wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten en horizontale reliefb ..

Henric van Veldekeplein 21
Maastricht
Huis, XVIII, afgedekt door en wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten en ho..

Huis met een voorvleugel met een brede lijstgevel.

Vrijthof 23
Maastricht
Huis, oorspronkelijk vermoedelijk XVII doch gewijzigd XVIIIc. De voorvleugel, afgedekt door een gebroken kap, heeft een brede lijstgevel met..

Huis, dat met twee lagere zijvleugels een voorplein omsluit.

Henric van Veldekeplein 29
Maastricht
Huis, dat met twee lagere zijvleugels een voorplein omsluit. De hoofdvleugel, XVIIIc, afgedekt door een schilddak, heeft een middenpartij, d..

Rondbogige koetspoort in Naamse steen geflankeerd door halfzuilen met vaasvormige bekroningen.

Vrijthof 22
Maastricht
Rondbogige koetspoort in Naamse steen geflankeerd door halfzuilen met vaasvormige bekroningen. Achtergelegen huis, XVII A, met een hoofdgest..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis, afgedekt door een wolfdak. in Maastricht

Foto's (1)