Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met brede lijstgevel met poort. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur. in Maastricht

Woonhuis

Sint Servaasklooster 22
6211TE Maastricht
Limburg

Bouwjaar: derde kwart 18e eeuw 1750 derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Huis met brede lijstgevel met poort. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur.

HUIS met brede lijstgevel, XVIIIc, voorzien van vensters in segmentboogomlijsting van Naamse steen. Ingang met rondboogomlijsting van Naamse steen met verdiepte pilasters. Links een lager koetshuis met mansardekap. Rondboogpoort in Naamse steen met blokwerk bovenlicht met monogram AS. Rechts van de poort een oculus in Naamse steen. Inwendig trap en schoorsteenboezem in Lodewijk XV-stijl. Schouw XVII. Neoclassicistische schoorsteenmantel en schilderingen op wanden en plafond. Op het achterterrein resten van de 13e eeuwse stadsmuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27113
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met brede lijstgevel met poort. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur. in Maastricht

Huis met lijstgevel met een koetspoort. Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur.

Sint Servaasklooster 20
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIIId, voorzien van enige segmentboogvensters in Naamse steen. Rechts in de gevel een koetspoort in een omlijsting van..

Hoekhuis van vier vleugels om een binnenplaats.

Sint Servaasklooster 33
Maastricht
HOEKHUIS van vier vleugels om een binnenplaats. Zuidvleugel uit mergel met vensters in segmentboogomlijstingen, onder een wolfdak, XVIIIc. M..

Huis van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort. Op het achterterrein resten van de 13e-e ..

Sint Servaasklooster 24
Maastricht
HUIS van twee vleugels om een binnenplaats, die van de straat gescheiden is door een muur met een inrijpoort, in een omlijsting met gebeeldh..

Door een gebroken kap afgedekt huis met brede lijstgevel Op het achterterrein resten van de 13e-eeuwse stadsmuur.

Sint Servaasklooster 28
Maastricht
Door een gebroken kap afgedekt huis met brede lijstgevel, XVIII, voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen. Linkergedeelte later. Inw..

Huis, dat met twee lagere zijvleugels een voorplein omsluit.

Henric van Veldekeplein 29
Maastricht
Huis, dat met twee lagere zijvleugels een voorplein omsluit. De hoofdvleugel, XVIIIc, afgedekt door een schilddak, heeft een middenpartij, d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)