Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, afgedekt door wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten, en horizontale reliefbanden. in Maastricht

Woonhuis

Henric van Veldekeplein 19
6211TG Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis, afgedekt door wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten, en horizontale reliefbanden.

HUIS, XVIII, afgedekt door wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten, en horizontale reliefbanden. Ingang in hardsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27110
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, afgedekt door wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten, en horizontale reliefbanden. in Maastricht

Huis met een voorvleugel met een brede lijstgevel.

Vrijthof 23
Maastricht
Huis, oorspronkelijk vermoedelijk XVII doch gewijzigd XVIIIc. De voorvleugel, afgedekt door een gebroken kap, heeft een brede lijstgevel met..

Huis, afgedekt door een wolfdak.

Kanunnikencour 1A
Maastricht
HUIS met midden XVIII, afgedekt door een wolfdak. Voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen en een rijk gebeeldhouwde ingangsomlijsti..

Rondbogige koetspoort in Naamse steen geflankeerd door halfzuilen met vaasvormige bekroningen.

Vrijthof 22
Maastricht
Rondbogige koetspoort in Naamse steen geflankeerd door halfzuilen met vaasvormige bekroningen. Achtergelegen huis, XVII A, met een hoofdgest..

Sint-Janskerk

Vrijthof 24
Maastricht
Sint Janskerk, voormalige parochiekerk, thans Hervormde Kerk. De kerk bestaat uit een toren, waarvan de 14e eeuwse onderbouw na 1373 verhoog..

Huis, afgedekt door en wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten en horizontale reliefb ..

Henric van Veldekeplein 21
Maastricht
Huis, XVIII, afgedekt door en wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten en ho..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis, afgedekt door wolfdak en voorzien van vensters in Naamse steen, waarvan de strekken samengestelde sluitstenen bezitten, en horizontale reliefbanden. in Maastricht

Foto's (1)