Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met brede lijstgevel met een recht afgedekte koetspoort. Gebroken kap en twee dakkapellen, waartussen een fronton met reliefvoorstelling van Neptunus. in Maastricht

Woonhuis

Van Hasseltkade 14
6211CC Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Huis met brede lijstgevel met een recht afgedekte koetspoort. Gebroken kap en twee dakkapellen, waartussen een fronton met reliefvoorstelling van Neptunus.

Huis met brede lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters. In beide buitenste travee├źn een recht afgedekte koetspoort. Gebroken kap. Twee dakkapellen, waartussen een fronton met reliefvoorstelling van Neptunus, XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27086
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met brede lijstgevel met een recht afgedekte koetspoort. Gebroken kap en twee dakkapellen, waartussen een fronton met reliefvoorstelling van Neptunus. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Van Hasseltkade 13
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIIIc. Segmentboogvensters in hardsteen met gebeeldhouwde Lodewijk XV-ornament. Raamhekjes. Hoge gebroken kap.

Huis waarvan de voorgevel eindigt in een hoofdgestel met trigliefen.

Van Hasseltkade 12
Maastricht
Huis waarvan de voorgevel eindigt in een hoofdgestel met trigliefen. Segmentboogvensters in hardsteen, XVIII B.

Huis met sterk gewijzigde voorgevel.

Van Hasseltkade 16
Maastricht
Huis met sterk gewijzigde voorgevel, XVII. Op de eerste verdieping vensters met geblokte penanten; kruisen verdwenen. Pui en bovenverdieping..

Huis met sterk gewijzigde voorgevel.

Van Hasseltkade 17
Maastricht
Huis met sterk gewijzigde voorgevel, XVII. Op de eerste verdieping vensters met geblokte penanten; kruisen verdwenen. Pui en bovenverdieping..

Huis met een lijstgevel in de trant van de voorgevel van nr 9 doch met een latere tweede verdieping.

Van Hasseltkade 10
Maastricht
Huis met een lijstgevel in de trant van de voorgevel van nr 9 doch met een latere tweede verdieping. Nr 11 vormde oorspronkelijk met pendant..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met brede lijstgevel met een recht afgedekte koetspoort. Gebroken kap en twee dakkapellen, waartussen een fronton met reliefvoorstelling van Neptunus. in Maastricht

Foto's (3)