Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met een brede lijstgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met een rondbogige koetspoort met erboven een steen met haeC prIMo DIe IUnII InCepta (1771). in Maastricht

Woonhuis

Grote Looiersstraat 19
6211JH Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw / 1771


Beschrijving van Huis met een brede lijstgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met een rondbogige koetspoort met erboven een steen met haeC prIMo DIe IUnII InCepta (1771).

Huis met een brede lijstgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance met profiellijsten, horizontale banden en hoekblokken van natuursteen. Vensterkruisen en middenstijlen uitgebroken. Hoofdgestel afgekapt. In het midden een rondbogige koetspoort in een omlijsting van Naamse steen met blokwerk en verdiepte panelen. Boven de poort een steen met haeC prIMo DIe IUnII InCepta (1771). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27030
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met een brede lijstgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met een rondbogige koetspoort met erboven een steen met haeC prIMo DIe IUnII InCepta (1771). in Maastricht

Huis met lijstgevel

Grote Looiersstraat 21
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII A, met kozijnen in Naamse steen, waaruit kruisen, resp. middenstijlen verdwenen zijn, en horizontale banden.Dakka..

Huis met brede lijstgevel.

Grote Looiersstraat 23
Maastricht
Huis met brede lijstgevel, XVIIIc, met segmentboogvensters in Naamse steen en een segmentboogingang in een gebeeldhouwde Lodewijk XV-omlijst..

Hofje Sint Maartenshuizen (ook wel genoemd Sint-Martinushofje)

Grote Looiersstraat 27
Maastricht
SINT MAARTENSHOFJE. Ingang met een geblokte omlijsting en een reliƫf van Sint Maarten en MartInI PUra LIberaLItate ConDItUr (1771). Achter ..

Voormalig Armenhuis, een groot in de bocht gelegen gebouw, met een zeer brede lijstgevel.

Grote Looiersstraat 17
Maastricht
Voormalig Armenhuis, een groot in de bocht gelegen gebouw, waarvan de zeer brede lijstgevel een tussen geblokte pilasters gevatte middenpart..

Huis met lijstgevel.

Grote Looiersstraat 26
Maastricht
Huis met lijstgevel, XIX A, met vensters en deuromlijsting in Naamse steen. Twee dakkapellen met frontons. Onder een dak met het buurnummer ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met een brede lijstgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met een rondbogige koetspoort met erboven een steen met haeC prIMo DIe IUnII InCepta (1771). in Maastricht

Foto's (3)