Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig Armenhuis, een groot in de bocht gelegen gebouw, met een zeer brede lijstgevel. in Maastricht

Gebouw

Grote Looiersstraat 17
6211JH Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1757


Beschrijving van Voormalig Armenhuis, een groot in de bocht gelegen gebouw, met een zeer brede lijstgevel.

Voormalig Armenhuis, een groot in de bocht gelegen gebouw, waarvan de zeer brede lijstgevel een tussen geblokte pilasters gevatte middenpartij met bekronend fronton, vensters in hardstenen segmentboogomlijstingen en een gebeeldhouwde ingangsomlijsting in Lodewijk XV-stijl met zijlichten bezit. In het hoofdgestel het jaartal MDCCLVII. Verder heeft de gevel kozijnen van Naamse steen, waaruit de kruisen verdwenen zijn, en hardstenen tweelichtkozijnen op de bovenverdieping. Inwendig een brede trap met balusters en een gesneden trappaal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27028
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig Armenhuis, een groot in de bocht gelegen gebouw, met een zeer brede lijstgevel. in Maastricht

Huis, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance met aan voor- en achterzijde een in- en uitgezwenkte topgevel.

Grote Looiersstraat 15
Maastricht
Huis, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance met aan voor- en achterzijde een in- en uitgezwenkte topgevel. Aan de straat ter hoo..

Huis met lijstgevel en poort, uitspringende t.o.v. het vorige.

Grote Looiersstraat 20
Maastricht
Huis, XIX B, uitspringende t.o.v. het vorige. Brede lijstgevel met poort, segmentboogingang en -vensters in geprofileerde omlijstingen op ho..

Huis met een brede lijstgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, met een rondbogige koetspoort met erboven een steen met haeC prIMo DIe IUnI ..

Grote Looiersstraat 19
Maastricht
Huis met een brede lijstgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance met profiellijsten, horizontale banden en hoekblokken van natuurst..

Huis met brede lijstgevel.

Grote Looiersstraat 24
Maastricht
HUIS met brede lijstgevel, XVIIIc, met segmentboogingang en -vensters in Naamse steen. De ingangsomlijsting met een gebeeldhouwd schildje. R..

Huis met lijstgevel, dat t.o.v. het vorige twee traveeën uitspringt.

Grote Looiersstraat 18
Maastricht
Huis, XVIIIc, dat t.o.v. het vorige twee traveeën uitspringt. Lijstgevel met een segmentboogingang en -vensters in hardsteen, onderbroken v..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalig Armenhuis, een groot in de bocht gelegen gebouw, met een zeer brede lijstgevel. in Maastricht

Foto's (4)