Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance met aan voor- en achterzijde een in- en uitgezwenkte topgevel. in Maastricht

Woonhuis

Grote Looiersstraat 15
6211JH Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance met aan voor- en achterzijde een in- en uitgezwenkte topgevel.

Huis, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance met aan voor- en achterzijde een in- en uitgezwenkte topgevel. Aan de straat ter hoogte van de daklijst een trigliefenfries; aan de achterzijde een eenvoudiger fries. Vensterkruisen uitgebroken. Op de tweede verdieping en in de topgevel tweelichtvensters. Links een gedeelte met smalle lijstgevel, XVIII A, met gekoppelde vensters in Naamse steen, en verticale banden. Rechts een pand met eenvoudige lijstgevel, waarin segmentboogvensters en een rondbogige koetspoort. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27026
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance met aan voor- en achterzijde een in- en uitgezwenkte topgevel. in Maastricht

Voormalig Armenhuis, een groot in de bocht gelegen gebouw, met een zeer brede lijstgevel.

Grote Looiersstraat 17
Maastricht
Voormalig Armenhuis, een groot in de bocht gelegen gebouw, waarvan de zeer brede lijstgevel een tussen geblokte pilasters gevatte middenpart..

Huis met lijstgevel en poort, uitspringende t.o.v. het vorige.

Grote Looiersstraat 20
Maastricht
Huis, XIX B, uitspringende t.o.v. het vorige. Brede lijstgevel met poort, segmentboogingang en -vensters in geprofileerde omlijstingen op ho..

Huis met lijstgevel, dat t.o.v. het vorige twee traveeën uitspringt.

Grote Looiersstraat 18
Maastricht
Huis, XVIIIc, dat t.o.v. het vorige twee traveeën uitspringt. Lijstgevel met een segmentboogingang en -vensters in hardsteen, onderbroken v..

Huis met lijstgevel, dat t.o.v. het vorige een travee uitspringt.

Grote Looiersstraat 16
Maastricht
Huis, XVIII c, dat t.o.v. het vorige een travee uitspringt. Lijstgevel met segmentboogingang en vensters in Naamse steen, verticale reliefba..

Huis met lijstgevel aan de Kleine Looiersstraat.

Grote Looiersstraat 7
Maastricht
Huis met lijstgevel aan de Kleine Looiersstraat, XVIII. Segmentboogvensters en -ingang in hardsteen. Hoekblokken.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance met aan voor- en achterzijde een in- en uitgezwenkte topgevel. in Maastricht

Foto's (2)