Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hof van Tilly. in Maastricht

Gebouw

Grote Gracht 90
6211SZ Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1714


Beschrijving van Hof van Tilly.

HOF VAN TILLY TOEGANGSPOORT met naar voren gebogen vleugels en een attiek, gedekt door een fronton met 1714 en vaasvormige hoekbekroningen. Rechts van de poort een vleugel met régence-gevel van Naamse steen, XVIIIa, voorzien van segmentboogvensters, een gebeeldhouwde ingangsomlijsting met een ovaal bovenlicht, horizontale profiellijsten, verticale reliëfbanden en geblokte dammen. Gemetselde dakkapel met gebogen fronton. Tegen de achtergevel van deze vleugel een groot reliëf, Neptunus en Amphitrite op de zegewagen voorstellend, tussen gekoppelde pilasters; oorspronkelijk vermoedelijk deel van een fontein. Aan de andere kant van de binnenplaats een vleugel, waarvan de vensters geblokte omlijstingen van Naamse steen bezitten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27017
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hof van Tilly. in Maastricht

In vakwerkbouw, met elementen van chaletstijl gebouwde gymnastiekzaal, gesitueerd op de binnenplaats van het Hof van Tilly.

Grote Gracht 90
Maastricht
Inleiding In vakwerkbouw, met elementen van chaletstijl gebouwde GYMNASTIEKZAAL, 1885. De gymnastiekzaal is vrijstaand gesitueerd op de bin..

Café De Poort

Oude Tweebergenpoort 8b
Maastricht
Inleiding CAFé-HOTEL De Poort, 1927, beeldbepalend gesitueerd op de locatie van de voormalige Tweebergenpoort, op het samensmeltingspunt v..

Huis met gepleisterde lijstgevel.

Grote Gracht 97
Maastricht
Huis met gepleisterde lijstgevel, XIX. Segmentboogingang met aangekoppelde segmentboogvensters in Naamse steen. Op de verdieping eenvoudige ..

Huis met lijstgevel.

Brusselsestraat 4A
Maastricht
Huis met lijstgevel.

Huisje, waarvan de voorgevel eindigt in een hoofdgestel met consoles en zijkrullen.

Grote Gracht 88
Maastricht
Huisje, waarvan de voorgevel uit midden XVII eindigt in een hoofdgestel met consoles en zijkrullen. De gevel heeft hoekblokken en banden. De..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)