Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, met aan de voorzijde een in- en uitgezwenkte topgevel, waaraan de stukken van mergel zijn toegepast. in Maastricht

Woonhuis

Grote Gracht 62
6211SX Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Huis, met aan de voorzijde een in- en uitgezwenkte topgevel, waaraan de stukken van mergel zijn toegepast.

Huis, XVII, met aan de voorzijde een in- en uitgezwenkte topgevel, waaraan de stukken van mergel zijn toegepast. Hoofdgestel aan deze zijde afgehakt. Gekoppelde vensters, waarvan de kruisen zijn uitgebroken. Pui van Naamse steen onder een profiellijst. De zijgevel, die eindigt in een hoofdgestel met consoles, heeft kozijnen van Naamse steen, waarvan de kruisen zijn uitgebroken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 27002
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, met aan de voorzijde een in- en uitgezwenkte topgevel, waaraan de stukken van mergel zijn toegepast. in Maastricht

Huis, met in 1711 verbouwde voorgevel.

Grote Gracht 64
Maastricht
HUIS, XVII B, met in 1711 verbouwde voorgevel. Opzij trapgevels met hoekblokken, banden, dekstukken en een trigliefenfries van mergel. Aan d..

Huis met lijstgevel in Lodewijk XVI-stijl.

Grote Gracht 60
Maastricht
HUIS met lijstgevel in Lodewijk XVI-STIJL met segmentboogomlijstingen van Naamse steen en geblokte lisenen op de buitenhoeken en op de hoeke..

Huis met lijstgevel.

Grote Gracht 58
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A, voorzien van vensterkozijnen van Naamse steen met oreillons op de vier hoeken; vensterkruisen en middenstijlen..

Huis met lijstgevel.

Grote Gracht 65
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, met horizontale profiellijsten, horizontale en verticale banden en vensters in Naamse steen. Pui nieuw.

Huis met lijstgevel.

Grote Gracht 66
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVII. Vensters in Naamse steen. Pui nieuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis, met aan de voorzijde een in- en uitgezwenkte topgevel, waaraan de stukken van mergel zijn toegepast. in Maastricht

Foto's (19)

Alle 19 foto's weergeven