Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bescherming betreft de op het achterterrein overblijfselen van de eerste stadsommuring van na 1229, bestaande uit kolenzandsteen, welke deel uitmaken van de achtergevel van de uitbouw van het pand. in Maastricht

Militair Object

Grote Gracht 13
6211SR Maastricht
Limburg

Bouwjaar: na 1229


Beschrijving van Bescherming betreft de op het achterterrein overblijfselen van de eerste stadsommuring van na 1229, bestaande uit kolenzandsteen, welke deel uitmaken van de achtergevel van de uitbouw van het pand.

Bescherming betreft de op het achterterrein overblijfselen van de eerste stadsommuring van na 1229, bestaande uit kolenzandsteen, welke deel uitmaken van de achtergevel van de uitbouw van het pand. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26975
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bescherming betreft de op het achterterrein overblijfselen van de eerste stadsommuring van na 1229, bestaande uit kolenzandsteen, welke deel uitmaken van de achtergevel van de uitbouw van het pand. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Grote Gracht 9
Maastricht
Huis met lijstgevel, op de eerste verdieping van Naamse steen met twee gekoppelde vensters, XVII, waaruit de kruisen verdwenen zijn. Bovenve..

Huis met lijstgevel, met gekoppelde segmentboogvensters in Naamse steen

Grote Gracht 7
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, met gekoppelde segmentboogvensters in Naamse steen; de posten benedenwaarts doorgetrokken als reliefbanden. Pui ..

Huis met lijstgevel.

Grote Gracht 11
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII, voorzien van vensters in Naamse steen, horizontale profiellijsten en verticale reliefbanden.Mansardedak met twee..

Huis met lijstgevel, van tweemaal twee traveeën.

Grote Gracht 5
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII, van tweemaal twee traveeën. Segmentboogvensters en ingang in Naamse steen.

Huis met lijstgevel, van tweemaal twee traveeën.

Grote Gracht 3
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVII, van tweemaal twee traveeën. Segmentboogvensters. Pui nieuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)