Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met statige brede gevel in Lodewijk XVI-stijl met hoekrisalieten, die geaccentueerd zijn door geblokte lisenen. in Maastricht

Woonhuis

Brusselsestraat 84
6211PH Maastricht
Limburg


Beschrijving van Huis met statige brede gevel in Lodewijk XVI-stijl met hoekrisalieten, die geaccentueerd zijn door geblokte lisenen.

Huis met statige brede gevel in Lodewijk XVI-stijl met hoekrisalieten, die geaccentueerd zijn door geblokte lisenen. Vensters in Naamse steen met neoclassicistische ornamenten onder de onderdorpels. Geblokte koetspoortomlijsting. Raamhekjes. Dakkapellen met driehoekige en gebogen frontons. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26899
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met statige brede gevel in Lodewijk XVI-stijl met hoekrisalieten, die geaccentueerd zijn door geblokte lisenen. in Maastricht

Huis met lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen.

Brusselsestraat 82A
Maastricht
HUIS met lijstgevel, XVIII, voorzien van segmentboogvensters in Naamse steen. Verticale reliefbanden onder de benedenvensters.

Huis met lijstgevel.

Brusselsestraat 92
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A. Kozijnen van Naamse steen, die de kruisen verloren hebben. Pui modern.

Huis met rijk versierde lijstgevel in Lodewijk XVI-stijl.

Brusselsestraat 76A
Maastricht
HUIS met rijk versierde lijstgevel in Lodewijk XVI-stijl. De verdieping is geleed door vier gegroefde pilasters met Lodewijk XVI-ornament aa..

Boerderij met een brede lijstgevel met vensters in Naamse steen en een horizontale reliefband. Poort in Naamse steen met geprofileerde imposten.

Brusselsestraat 93
Maastricht
Boerderij, XVIII. Aan de straatzijde een brede lijstgevel met vensters in Naamse steen en een horizontale reliefband. Poort in Naamse steen ..

Huis met lijstgevel.

Brusselsestraat 85
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII. Segmentboogingang en -vensters in Naamse steen. Onder de benedenvensters paneelwerk. Sluitstenen der pui gegroef..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met statige brede gevel in Lodewijk XVI-stijl met hoekrisalieten, die geaccentueerd zijn door geblokte lisenen. in Maastricht

Foto's (3)