Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige Poort van Reskem, een huis met brede lijstgevel met een poort en een bekronend fronton. in Maastricht

Woonhuis

Bredestraat 17
6211HA Maastricht
Limburg

Bouwjaar: derde kwart 18e eeuw 1750 derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Voormalige Poort van Reskem, een huis met brede lijstgevel met een poort en een bekronend fronton.

Voormalige Poort van Reskem. Huis met brede lijstgevel, vernieuwd in de oude vorm met toepassing van de oude onderdelen van Naamse steen, XVIIIc. Segmentboogvensters in Naamse steen en een middenpartij met poort en een bekronend fronton. Gebeeldhouwde poortomlijsting in Lodewijk XV-stijl; in het timpaan een landschap. De zijgedeelten van de gevel zijn in het midden elk voorzien van een balkon. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26835
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige Poort van Reskem, een huis met brede lijstgevel met een poort en een bekronend fronton. in Maastricht

Huis met voorgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigende in een hoofdgestel met consoles.

Bredestraat 19
Maastricht
Huis met voorgevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance, eindigende in een hoofdgestel met consoles. Vensterkruisen uitgebroken. Rond..

Huis met lijstgevel.

Bredestraat 15
Maastricht
Huis met lijstgevel XVII A. Op de verdieping mergelbanden en vensters met geblokte zijkanten. Vensterkruisen uitgebroken. Benedenvensters in..

Huis met lijstgevel en rondbogige koetspoort.

Bredestraat 8
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A, voorzien van geprofileerde kozijnen met afgeronde overgang van bovendorpel naar middenstijl. Vensterkruisen ve..

Huis met lijstgevel.

Bredestraat 13
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVII A; op de verdieping mergelbanden en vensters met geblokte zijkanten. Benedenvensters in Naamse steen.

Oude Huis de Crassier, een huis met brede lijstgevel.

Bredestraat 10
Maastricht
Oude Huis de Crassier. HUIS met brede lijstgevel, voorzien van vensters in dezelfde trant als nr 8. Vensterkruisen onjuist hersteld. Ingang ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalige Poort van Reskem, een huis met brede lijstgevel met een poort en een bekronend fronton. in Maastricht

Foto's (2)