Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles.In zijgevel gevelsteen"IN DEN EYCK" vermoedelijk afkomstig van een huis aan de Kersenmarkt. in Maastricht

Woonhuis

Boschstraat 104
6211AZ Maastricht
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 17e eeuw 1600 eerste helft 17e eeuw


Beschrijving van Huis, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles.In zijgevel gevelsteen"IN DEN EYCK" vermoedelijk afkomstig van een huis aan de Kersenmarkt.

Huis, waarvan de gevel, XVII A, eindigt in een hoofdgestel met consoles. Kozijnen van Naamse steen, waarvan de kruisen verdwenen zijn, onder gebogen frontons. De bovenvensters hebben hun middenstijlen verloren. Dakkapel; pui modern. In zijgevel gevelsteen"IN DEN EYCK" vermoedelijk afkomstig van een huis aan de Kersenmarkt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26807
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles.In zijgevel gevelsteen"IN DEN EYCK" vermoedelijk afkomstig van een huis aan de Kersenmarkt. in Maastricht

Huis met brede lijstgevel, voorzien van hoekrisalieten met pilasters in Luiks classicistische trant.

Boschstraat 108
Maastricht
HUIS met brede lijstgevel, XIX A, voorzien van hoekrisalieten met pilasters in Luiks classicistische trant. Gebeeldhouwde panelen in Lodewij..

Huis, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles.

Boschstraat 106
Maastricht
HUIS, waarvan de gevel, XVII A, eindigt in een hoofdgestel met consoles. Kozijnen van Naamse steen, waarvan de kruisen verdwenen zijn, onder..

Huis met gepleisterde lijstgevel.

Boschstraat 98
Maastricht
Huis met gepleisterde lijstgevel, XIX B.

Huis met gepleisterde lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters en een uitgebouwde erker op de verdieping.

Markt 28A01
Maastricht
Huis met gepleisterde lijstgevel, voorzien van segmentboogvensters en een uitgebouwde erker op de verdieping.

Huis met smalle lijstgevel met gevelsteen met kop IN DEN BRUEYNE BAERT.

Markt 28A01
Maastricht
HUIS met smalle lijstgevel, XVIII. Segmentboogingang en - vensters in hardsteen, horizontale profiellijsten. Gevelsteen met kop IN DEN BRUEY..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis, waarvan de gevel eindigt in een hoofdgestel met consoles.In zijgevel gevelsteen"IN DEN EYCK" vermoedelijk afkomstig van een huis aan de Kersenmarkt. in Maastricht

Foto's (2)