Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, waarvan de gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigt in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen IN DEN LUYPAERD, afkomstig van Vrijthof 9. in Maastricht

Woonhuis

Boschstraat 91
6211AW Maastricht
Limburg

Bouwjaar: midden 17e eeuw 1650 midden 17e eeuw


Beschrijving van Huis, waarvan de gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigt in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen IN DEN LUYPAERD, afkomstig van Vrijthof 9.

Huis, waarvan de gevel uit midden XVII in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigt in een hoofdgestel met consoles. Vensterkruisen respectievelijk middenstijlen uitgebroken. Beneden een segmentboogvenster in Naamse steen, XVIII. Koetspoort gewijzigd. Gevelsteen IN DEN LUYPAERD, afkomstig van Vrijthof 9. Dakkapel met fronton en vleugelstukken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26796
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, waarvan de gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigt in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen IN DEN LUYPAERD, afkomstig van Vrijthof 9. in Maastricht

Huis met lijstgevel.

Boschstraat 93
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A. Kozijnen van Naamse steen, waarvan de kruisen, respectievelijk middenstijlen verdwenen zijn. Horizontale profi..

Huis waarvan de voorgevel, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigt in een hoofdgestel met consoles.

Boschstraat 89
Maastricht
Huis waarvan de voorgevel, XVII, in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigt in een hoofdgestel met consoles. De bovenvensters hebbe..

Huis met lijstgevel.

Boschstraat 95
Maastricht
Huis met lijstgevel, XVIII A. Kozijnen van Naamse steen, waarvan de kruisen respectievelijk middenstijlen zijn uitgebroken. Pui gewijzigd. M..

Huis met lijstgevel.

Boschstraat 87
Maastricht
HUIS waarvan de lijstgevel, XIXa, bestaande uit een middenrisaliet met segmentboogvensters in Naamse steen, geflankeerd door rechthoekige ve..

Huis met gepleisterde lijstgevel.

Boschstraat 85
Maastricht
Huis met gepleisterde lijstgevel, XIX.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis, waarvan de gevel in de trant der zgn. Maaslandse renaissance eindigt in een hoofdgestel met consoles. Gevelsteen IN DEN LUYPAERD, afkomstig van Vrijthof 9. in Maastricht

Foto's (1)