Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met dwars woongedeelte in Maassluis

Boerderij

Zuidbuurt 14
3141EM Maassluis
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij met dwars woongedeelte

Rondom vrij in de polder gelegen boerderij met dwars woongedeelte (XVII) met puntgevel, versierd met gebeeldhouwde kop onder de toppilaster. Korfbogen met zandsteen sluit- en aanzetstenen. Het rechter gedeelte van het woonhuis heeft een kelder met raampjes binnen getoogde nissen met daarboven een opkamer. De kelder en de opkamer zijn plm. 1870 naar het middengedeelte verlengd. Daarbij is de voordeur verdwenen. Van de oude schuur is nog een vak over. In de opkamer een eiken bedsteewand, XVII. Van belang wegens goed bewaarde historische aspecten in gevels en interieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26634
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met dwars woongedeelte in Maassluis

De Karperhoeve

Zuidbuurt 5
Maassluis
Gave boerderij op T-vormige plattegrond, gedateerd 1711. In het woongedeelte houten kruiskozijnen met luiken, een opkamer met keldervensters..

Hekpijlers

Kortebuurt 21
Maassluis
Hekpijlers (XVIII) met balken bekroond van de boerderij "Vliethoff".

Boerderij met woongedeelte onder strodak

Zuidbuurt 30
Vlaardingen
Boerderij met woongedeelte (XVII) onder strodak, met links tegen een puntgevel met vlechtingen aansluit. In de voorgevel ontlastingsbogen en..

De Ridderhof

Sportlaan 1
Maassluis
"De Ridderhof", v.m. boerderij met trapgevel, geblokte ontlastingsbogen en oorspronkelijke deuromlijsting, gedateerd 1658. Gerestaureerd ca...

Sarynchove

Zuidbuurt 34
Vlaardingen
"Sarijnehove". Boerderij met monumentaal woongedeelte, in een deurkalf gedateerd 1644. Zadeldak tussen trapgevels en boven de voorgevel twee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij met dwars woongedeelte in Maassluis

Foto's (3)