Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zakkendragershuisje in Maassluis

Woonhuis

Zuiddijk 11
3143AR Maassluis
Zuid Holland

Bouwjaar: 1765


Beschrijving van Zakkendragershuisje

Zakkendragershuisje. Eenvoudig, gaaf bewaard PANDJE, gedateerd 1765. Onderpui met twee deuren, waartussen venster met twaalfruitsschuifraam. Boven de puibalk een gepolychromeerde gevelsteen met jaartal, voorstelling van een zakkendrager en namen van de toenmalige bestuursleden van het gilde. Hierboven twee vensters met negenruitsschuiframen. Klossen onder de daklijst. In het schilddak een dakvenster, waarop houten stellage, bekroond door een klokkestoel met bel. De puntgevel aan de achterzijde is afgeknot. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26628
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zakkendragershuisje in Maassluis

Eenvoudig pandje

Zuiddijk 9
Maassluis
Eenvoudig pandje (XVIII) onder zadeldak tussen puntgevels, waarvan de achterste gaaf bewaard is en de voorste gepleisterd en verminkt.

Bakkerij met bakkerswinkel en bovenwoning

Nieuwstraat 4
Maassluis
Inleiding Van oorsprong zeventiende-eeuwse BAKKERIJ met BAKKERSWINKEL en BOVENWONING met eind negentiende-eeuwse voorgevel in sobere Neo-Ho..

Hoekpand

Nieuwstraat 2
Maassluis
Gaaf HOEKPAND van belangrijke stedebouwkundige werking. Huis, in oorsprong XVIII (?) met aan de voorzijde lijstgevel (XIXb) met hardstenen, ..

Oude stadhuis

Hoogstraat 1
Maassluis
RAADHUIS. Sober bouwwerk (midden XVII) op rechthoekige plattegrond, bekroond door een schilddak met gemetselde hoekschoorstenen en houten da..

Pand van parterre en twee verdiepingen

Zuidvliet 4
Maassluis
Pand van parterre en twee verdiepingen. Gevel (XVIIIb) met kroonlijst, waarin verdiepte velden en Lod. XIV-consoles. Vensters met geprofilee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Zakkendragershuisje in Maassluis

Foto's (3)