Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand in Maassluis

Woonhuis

Marnixkade 4
3144ER Maassluis
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Pand

Het PAND ontleend zijn monumentale waarde uitsluitend aan a) het aan de Marnixkade gelegen woonhuis met puntgevel met rollaag en in de vensters zes en negenruits schuiframen en b) het rechts daarop aansluitende winkelgedeelte van begane grond met laag dak, dat rechts aansluit tegen een puntgevel; beide gedeelten (XVIII B ?) hebben een doorlopende puibalk. Voorts aan c) een aan het Kerkplein gelegen 17e eeuws als pakhuis gebruikt huisje ter hoogte van twee verdiepingen met een aan de straat evenwijdige nok tussen twee tuitgevels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26615
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand in Maassluis

Hoekpand

Marnixkade 1
Maassluis
IJsselstenen hoekpand (1630) met aan de voorzijde afgeknotte gevel onder een rechte lijst en aan de achterzijde een puntgevel met vlechtinge..

Dwarshuis

Kerkplein 1
Maassluis
Een dwarshuis (XVII A) met zadeldak, dat rechts wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtingen. De IJsselstenen voorgevel heeft venster..

Ophaalbrug met twee wachterhuizen

Marnixkade
Maassluis
Inleiding Welijzeren OPHAALBRUG met WACHTERSHUIZEN met electrische bediening over de Noordgeer en aan de oostzijde van de brug twee LANTAAR..

Groote of Nieuwe Kerk

Kerkplein 2
Maassluis
Grote of Nieuwe KERK (Ned. Herv.). Bakstenen bouwwerk (1629-'39), naar het voorbeeld van de Amsterdamse Noorderkerk in plattegrond een Griek..

Hoekpand

Hoogstraat 17
Maassluis
Hoekpand (XVII) met voor en achter gepleisterde puntgevels, waartussen een zadeldak. De voorgevel heeft een gebeeldhouwde pijnappel als bekr..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand in Maassluis

Foto's (1)