Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand in Maassluis

Woonhuis

Marnixkade 1
3144ER Maassluis
Zuid Holland

Bouwjaar: 1630/1944


Beschrijving van Hoekpand

IJsselstenen hoekpand (1630) met aan de voorzijde afgeknotte gevel onder een rechte lijst en aan de achterzijde een puntgevel met vlechtingen en geprofileerde zijdekplaten. De vensters in de zijgevel hebben geblokte strekken. Blijkens een opschrift boven de deur is het pand hersteld in 1944. Belangrijk voor de omgeving van de er achter gelegen Grote Kerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26614
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand in Maassluis

Ophaalbrug met twee wachterhuizen

Marnixkade
Maassluis
Inleiding Welijzeren OPHAALBRUG met WACHTERSHUIZEN met electrische bediening over de Noordgeer en aan de oostzijde van de brug twee LANTAAR..

Pand

Marnixkade 4
Maassluis
Het PAND ontleend zijn monumentale waarde uitsluitend aan a) het aan de Marnixkade gelegen woonhuis met puntgevel met rollaag en in de venst..

Dwarshuis

Kerkplein 1
Maassluis
Een dwarshuis (XVII A) met zadeldak, dat rechts wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtingen. De IJsselstenen voorgevel heeft venster..

Hoekpand

Hoogstraat 17
Maassluis
Hoekpand (XVII) met voor en achter gepleisterde puntgevels, waartussen een zadeldak. De voorgevel heeft een gebeeldhouwde pijnappel als bekr..

Monsterse Sluiswerken

Hoogstraat 17
Maassluis
Monsterse Sluiswerken. Aan de Hoogstraat, nabij de nummers 14 en 17, een sluis met gebeeldhouwde wapenschilden en opschriften, 1653.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)