Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Patriciershuis, thans in gebruik als politiebureau in Maassluis

Woonhuis

Markt 18
3142GG Maassluis
Zuid Holland


Beschrijving van Patriciershuis, thans in gebruik als politiebureau

Patriciershuis, thans in gebruik als politiebureau. Statig rechthoekig pand van parterre met twee verdiepingen ter breedte van vijf vensterassen. Hardstenen plint met zwarte versieringen, rijk versierde middentravee met oorspronkelijke deur en omlijsting van de bovenvensters, kroonlijst met gesneden ornamenten en consoles en tegen de linker twee vensterassen uitgebouwde erker met consoles onder de kroonlijst alles in verfijnde overgangsvormen tussen Lod. XIV en rococo. De vensters van de benedenverdieping zijn getoogd. Roedenverdeling met 30- en 25-ruitsramen, geprofileerde vensterdorpels. Het schilddak heeft twee gemetselde schoorstenen met kapjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26613
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Patriciershuis, thans in gebruik als politiebureau in Maassluis

Pand met lijstgevel

Noordvliet 6
Maassluis
Pand met eenvoudige lijstgevel. Gesneden Lod.XIV consoles onder de kroonlijst.

Pand met lijstgevel

Noordvliet 8
Maassluis
PAND met eenvoudige lijstgevel (XVIII B). Gesneden deuren; in het bovenlicht een lantaarn. Hardstenen stoeppalen met smeedijzeren hekken. Ge..

Herenhuis

Noordvliet 10
Maassluis
Herenhuis met gaaf bewaarde, hardstenen gevel (XVIIId) in beheerste Lod. XVI-VORMEN versierd met panelen en rozetten; boven de parterrevenst..

Herenhuis met lijstgevel

Veerstraat 15
Maassluis
Herenhuis met lijstgevel in Lod. XIV trant, consoles. Hardstenen plint met zwarte ornamenten, gebeeldhouwde versiering onder het middenvenst..

Pand met trapgevel

Zuidvliet 12
Maassluis
Pand met trapgevel (XVII A). Geblokte ontlastingsbogen, boven de puibalk een metselmozaïek en in de top een ovaal venster met geblokte omli..

Kaart & Routeplanner

Route naar Patriciershuis, thans in gebruik als politiebureau in Maassluis