Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gerestaureerde hoeve met langwerpig dwars woongedeelte onder strodak, gedateerd in cijfers van metselwerk 1666. Links een opkamer boven kelder, verlicht door vensters in getoogde nissen. Ramen en verd .. in Maasland

Boerderij

Westgaag 28
3155DE Maasland (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1666 / 18e eeuw


Beschrijving van Gerestaureerde hoeve met langwerpig dwars woongedeelte onder strodak, gedateerd in cijfers van metselwerk 1666. Links een opkamer boven kelder, verlicht door vensters in getoogde nissen. Ramen en verd ..

Gerestaureerde hoeve met langwerpig dwars woongedeelte onder strodak, gedateerd in cijfers van metselwerk 1666. Links een opkamer boven kelder, verlicht door vensters in getoogde nissen. Ramen en verdiepte deurpilasters XVIII. Inrijhek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26599
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gerestaureerde hoeve met langwerpig dwars woongedeelte onder strodak, gedateerd in cijfers van metselwerk 1666. Links een opkamer boven kelder, verlicht door vensters in getoogde nissen. Ramen en verd .. in Maasland

Arendshoeve

Commandeurskade 46
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ 'Arendshoeve', omstreeks 1860 gebouwd in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant. De onder aan de dijk gelegen boerderij is..

Wagenschuur

Commandeurskade 46
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding WAGENSCHUUR uit het laatste kwart van de negentiende eeuw, behorende tot het boerderijcomplex 'Ɓrendshoeve'. De schuur is in Amb..

Boerderij van het krukhuistype

Westgaag 74
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Op het zuidoosten georiƫnteerde BOERDERIJ van het krukhuistype, gelegen op een smalle geulrug, aan de Westgaag. Het aan het vo..

Karnhuis

Westgaag 74
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Aan de Westgaag gelegen 19e-eeuws KARNHUIS met onderdelen uit de 17e-eeuw behorende tot het boerderijcomplex. Omschrijving ..

Schuur bestemd voor kleinvee

Westgaag 74
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Achter op het erf, enigszins terzijde gelegen SCHUUR bestemd voor kleinvee in kern daterend uit de 18e-eeuw en onderdeel van he..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)