Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand, rechthoekig woongedeelte onder dwars schilddak met gepleisterde lijstgevels en deuromlijsting door pilasters. Lagere achtervleugel onder zadeldak, dat aan de achterzijde door een puntgevel m .. in Maasland

Woonhuis

Kerkplein 2
3155AM Maasland (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand, rechthoekig woongedeelte onder dwars schilddak met gepleisterde lijstgevels en deuromlijsting door pilasters. Lagere achtervleugel onder zadeldak, dat aan de achterzijde door een puntgevel m ..

HOEKPAND, dat door zijn ligging aan het water van de Gaag en nabij de kerk van belangrijke werking is in het dorpsbeeld. Rechthoekig woongedeelte onder dwars schilddak (XVIII) met gepleisterde lijstgevels en deuromlijsting door pilasters. Lagere achtervleugel onder zadeldak, dat aan de achterzijde door een puntgevel met rookkanaal in de as wordt afgesloten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26586
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand, rechthoekig woongedeelte onder dwars schilddak met gepleisterde lijstgevels en deuromlijsting door pilasters. Lagere achtervleugel onder zadeldak, dat aan de achterzijde door een puntgevel m .. in Maasland

Hoekpand met schilddak en IJsselstenen lijstgevel

Doelstraat 2
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
HOEKPAND Doelstraat. Huis (XVII-XVIII) met schilddak en IJsselstenen lijstgevels.

Pandje met schilddak, waarop topschoorsteen

Burg van der Lelijkade 2
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Pandje (XVII) met schilddak, waarop topschoorsteen. Gewitte gevel onder lijst. Links naast het huis een getoogd poortje.

Gepleisterde lijstgevel met afgeschuinde zijkanten

's-Herenstraat 36
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
Gepleisterde lijstgevel (XIX a?) met afgeschuinde zijkanten. Vensters met oude kozijnen. Hierachter een oudere kern onder hoog, pannen dak.

Pand met ingezwenkte gevel onder rechte lijst. IJsselsteen met rode vensterstrekken

Burg van der Lelijkade 3
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
PAND met ingezwenkte gevel onder rechte lijst (midden XIX). IJsselsteen met rode vensterstrekken.

Oude Kerk

Kerkplein 1
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
N.H. KERK (Maria Magdalena). Mooi in het dorpsbeeld gelegen grote laat-gotische dorpskerk (midden XV- ca. 1500), bestaande uit een schip met..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekpand, rechthoekig woongedeelte onder dwars schilddak met gepleisterde lijstgevels en deuromlijsting door pilasters. Lagere achtervleugel onder zadeldak, dat aan de achterzijde door een puntgevel m .. in Maasland

Foto's (2)