Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve "Schrevenhof" in Sint Joost

Boerderij

Schrevenhofsweg 20
6112AB Sint Joost (gemeente Echt Susteren)
Limburg

Bouwjaar: 14e eeuw 1300 14e eeuw


Beschrijving van Hoeve "Schrevenhof"

Hoeve "Schrevenhof". Rond een binnenplaats gelegen hoevencomplex, waarvan de historie teruggaat tot de 14e eeuw en dat thans bestaat uit: -een 19e eeuws en gedeeltelijk ouder woongedeelte (indeling oorspronkelijk) met stal onder met rode pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen; -een links, terzijde voor het woonstalhuis gelegen, uit ca. 1900 daterende schuur onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak tussen puntgevels; -een rechts terzijde, voor het woonstalhuis gelegen, lage waarschijnlijk 19e eeuwse stal onder met rode Hollandse pannen gedekt lessenaardak tegen blinde muur; -een haaks op de binnenhof liggende en deze aan de straatzijde grotendeels sluitende, waarschijnlijk 17e eeuwse langsdeelschuur onder met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en met in de geveltoppen twee ronde, gemetselde luchtopeningen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26520
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve "Schrevenhof" in Sint Joost

Caulitenklooster

Caulitenstraat 12
Sint Joost (Gemeente Echt Susteren)
V.m. CAULITENKLOOSTER. Rechthoekig gebouw met aan een zijde een rij hoge spitsboogvensters, XIV?; afgedekt met een wolfdak.

Wegkruis

Wegkruis op Driesprong Hingen Echterstraat
Echt (Gemeente Echt Susteren)
Wegkruis.

Langgerekte bakstenen hoeve onder pannen zadeldak. Aan de achterzijde haaks op de boerderij gebouwde wagenschuur onder pannen zadeldak

Bosserhof 1
Echt (Gemeente Echt Susteren)
Langgerekte bakstenen hoeve onder pannen zadeldak. In de puntgevel aan de voorzijde jaartalankers: 1767. Aan de achterzijde haaks op de boer..

Voorhof

Huysdijk 10
Montfort (Gemeente Roerdalen)
Voorhof. Bakstenen boerderij van het hoftype. Schuur en woonhuis elk met zadeldak tussen topgevels met vlechtingen, het woonhuis met ankerja..

Kasteel Montfort

Huysdijk 10
Montfort (Gemeente Roerdalen)
Kasteel van Montfort. RUINE van een veelhoekige burcht met vijf rond uitgebouwde torens, XVIIc gebouwd van natuursteen, ingrijpend gewijzigd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve "Schrevenhof" in Sint Joost