Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stuwtje in Maartensdijk

Weg En Waterwerk

Stuwtje Groenekanseweg
3738ZA Maartensdijk (gemeente De Bilt)
Utrecht

Bouwjaar: vermoedelijk 19e eeuw


Beschrijving van Stuwtje

Vermoedelijk 19e eeuws stuwtje, bestaande uit een houten schot (thans verdwenen) tussen in de gemetselde beschoeiing uitgespaarde sponningen, verticaal beweegbaar (destijds) middels een windas, bestaande uit een ijzeren juk, waartussen een draaibare rol - waarboven een afdakje - is geplaatst, een ijzeren handwiel en kettingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26501
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stuwtje in Maartensdijk

Boschhoeve

Groenekanseweg 119
Groenekan (Gemeente De Bilt)
Inleiding In 1907 in opdracht van de boomkweker en tuinarchitect Hendrik Copijn gebouwd en door J. van Burk ontworpen dubbel WOONHUIS, type..

Welgelegen

Groenekanseweg 90
Groenekan (Gemeente De Bilt)
Inleiding Omstreeks 1881 werd in opdracht van P.G. Copijn naar ontwerp van P. Copijn gebouwd WOONHUIS, type villa gebouwd, die in 1896 werd..

Voordaan

Groenekanseweg 85
Groenekan (Gemeente De Bilt)
Omschrijving De historische PARKAANLEG van de buitenplaats "Voordaan" is rond 1850 gerealiseerd in landschappelijke stijl naar ontwerp van ..

Voordaan

Groenekanseweg 85
Groenekan (Gemeente De Bilt)
Omschrijving Het aan de Groenekanseweg gelegen LANDHUIS is opgetrokken op een in hoofdzaak rechthoekige plattegrond en telt twee bouwlagen ..

In 't Groen / De Kleine Weise

Kastanjelaan 2
Groenekan (Gemeente De Bilt)
Inleiding In 1929 naar ontwerp van architect F.J.A. den Tex voor Mr. D. Kaars Sypesteyn gebouwd WOONHUIS, type landhuis, met invloeden van ..

Kaart & Routeplanner