Meer dan 63.000 rijksmonumenten


boerderij in Lopik

Boerderij

Lopikerweg West 60
3411AP Lopik
Utrecht


Beschrijving van boerderij

In oorsprong wellicht 17e eeuwse boerderij, behorend tot het middenlangsdeeltype van de hallehuisgroep, onder rieten wolfdak, met betrekkelijk lage zijmuren; het woongedeelte bevat rechts een onderkelderde opkamer met een negenruitsschuifvenster; de voorgevel bezit een gecementeerde plint, ontlastingsbogen boven de -deels gewijzigde - vensters, vlechtingen in de top en staafankers. Voor de streek karakteristieke boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 26255
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van boerderij in Lopik

Boerderij

Cabauwsekade 22
Lopik
Boerderij. Door ligging en kwaliteit een zeer aantrekkelijk geheel. Langhuis. Goede vensterindeling. Goed metselwerk en boven de voordeur ee..

Boerderij 'De voshoeve'

Cabauwsekade 18
Lopik
BOERDERIJ "De Voshoeve". Gevel gepleisterd in blokken. Fraaie gesmede muurankers. Goede roedeverdeling. Beganegronds luiken.

Boerderij met gepleisterde gevel

Lopikerweg West 56
Lopik
BOERDERIJ met gepleisterde gevel. Als streektype waardevol. Goede vensterindeling. De kap met riet gedekt heeft aan de voorgevel een wolfein..

Boerderij

Lopikerweg West 65
Lopik
BOERDERIJ. Tegen de westzijde van de boerderij is een uitbouw gemaakt (XVIII). Het bevat een woonkamer waarvan de wanden geheel met tegels z..

Boerderij uit de 17e eeuw

Cabauwsekade 14
Lopik
Boerderij uit de 17e eeuw. Langhuis.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)