Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Arianahoeve in Linschoten

Boerderij

Haardijk 10
3461AB Linschoten (gemeente Montfoort)
Utrecht

Bouwjaar: 1884


Beschrijving van Arianahoeve

Arianahoeve. Langgerekte BOERDERIJ van het voerdeeltype, opgetrokken in baksteen onder met riet gedekt zadeldak, gedateerd 1884 op de gesneden windveren; voor- en zijgevels met zesruitsschuifvensters met luiken, in top voorgevel twee driehoekig beëindigde vensters en een ruitvormig venster. Te rechterzijde een losstaand v.m. 18e eeuws bakhuis, onder pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen, en oculus in top. Gedeeltelijk zwart geteerde plint. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25968
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Arianahoeve in Linschoten

Louisehoeve

Haardijk 12
Linschoten (Gemeente Montfoort)
BOERDERIJ, blijkens inwendig balk-opschrift in oorsprong daterend uit 1602, en behorend tot het middenvoerdeeltype van de hallehuisgroep, ge..

Huis te Linschoten: jachthuis

Haardijk 15
Linschoten (Gemeente Montfoort)
JACHTHUIS. Ten noorden van het hoofdgebouw twee tegenelkaar geplaatste L-vormige woonhuizen, bestaande uit een jachthuis en een opzichterswo..

Kopervik

Haardijk 7
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Inleiding LanghuisBOERDERIJ 'Kopervik' dankt haar naam aan de gelijknamige plaats in Noorwegen waar de eigenaar Gerlacus Ribbius Peletier v..

Haugusund: boerderij

Haardijk 5
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Omschrijving complexonderdeel 1 De met de nokrichting vrijwel haaks op de Haardijk gelegen, deels onderkelderde langhuisBOERDERIJ 'Haugesun..

Haugesund: wagenschuur

Haardijk 5
Linschoten (Gemeente Montfoort)
Omschrijving complexonderdeel 2 In het verlengde, achter de boerderij gelegen, vrijstaande, éénlaags WAGENSCHUUR op rechthoekige platteg..

Kaart & Routeplanner

Route naar Arianahoeve in Linschoten

Foto's (3)