Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij Middelburg in Lisse

Boerderij

Loosterweg Noord 6
2161AP Lisse
Zuid Holland

Bouwjaar: 1852


Beschrijving van Boerderij Middelburg

BOERDERIJ "Middelburg" uit 1852 daterende T-vormige boerderij met dwarshuis in een deels neo-gotische, deels neo-renaissance stijl, onder zadeldaken, opgetrokken op fundamenten van een oorspronkelijk 17e eeuwse boerderij. Dwarshuis (woonhuis) ter breedte van vijf vensterassen, voorzien van getoogde kruiskozijnen, vensters met ruitvormig traliewerk en luiken, accoladebogen en consoles, geprofileerde vensterbanken, midden top met trapgevel, waarin halfrond venster. In de linkerzijgevel een 12-ruitsvenster. Losstaand vermoedelijk in oorsprong 19e eeuws karnhuis onder tentdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25904
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij Middelburg in Lisse

Stationsgebouw

Stationsweg 57
Lisse
Inleiding Voormalig, in opdracht van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij gebouwd stationscomplex aan het traject Leiden-Haarlem. H..

Kasteel Keukenhof: boerderij 't Lammetje in het Groen

Stationsweg 53
Lisse
BOERDERIJ 'T LAMMETJE GROEN. Op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen boerderij uit het bouwjaar 1650 en uitgebreid in 1784. Thans ge..

Kasteel Keukenhof: bijgebouw voormalig jagershuis

Stationsweg 51
Lisse
BIJGEBOUW VOORMALIG JAGERSHUIS. Tegen de noordgevel van de in 1926 gebouwde woning, die voor de bescherming van ondergeschikt belang is, sta..

Kasteel Keukenhof: schaapskooi

Stationsweg 11
Lisse
SCHAAPSKOOI. Aan de overzijde van de Stationsweg staat een op cirkelvormige grondslag opgetrokken schaapskooi van boomstammetjes onder een ..

Keukenhofmolen

Stationsweg 166
Lisse
Inleiding MOLEN. De als stellingmolen uitgevoerde achtkante bovenkruier met de naam 'Keukenhofmolen' is in 1957 gebouwd als 'siermolen'. ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij Middelburg in Lisse

Foto's (1)