Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij in Lisse

Boerderij

Heereweg 443
2161DB Lisse
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij

In oorsprong 17e eeuwse BOERDERIJ onder rieten zadeldak, recentelijk dak van het voorhuis gedeeltelijk met pannen gedekt. Links een opkamer, T-vensters in tuitgevel aan de voorzijde, vlechtingen in top en vensters met kleine roedenverdeling en luiken in linkerzijgevel. Zomerhuis. In oorsprong losstaand pand, links van de boerderij onder pannen zadeldak met 19e eeuws gedeelte als woonhuis, waarin schuifvensters oorspronkelijk met roede-indeling met luiken, en ouder stalgedeelte achter, waarvan de tuitgevel is voorzien van rollagen langs de zijden; korfboogvormige toegang met pilasters naar open ingangsportaal. 19e eeuwse, oorspronkelijk losstaande schuur, gedeeltelijk witgepleisterd, met dwarse aanbouw, onder zadeldak, belegd met Hollandse pannen en aan de binnenplaatszijde met beverstaartpannen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25896
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij in Lisse

H.H. Engelbewaarderskerk

Heereweg 457
Lisse
Inleiding De r.k. KERK "de H.H. Engelbewaarders", in de volksmond de Engel genoemd, is gebouwd in 1930-1931 op een in het gehucht de Engel ..

Pastorie H.H. Engelbewaarders

Heereweg 459
Lisse
Inleiding De R.K. kerk "de Engelbewaarder" en de bijbehorende PASTORIE zijn gebouwd in 1930-1931 op een in het gehucht de Engel gelegen ter..

Huis Ter Leede: hoofdgebouw

Ter Leedelaan 43
Sassenheim (Gemeente Teylingen)
Onderdeel 1: Omschrijving Hoofdgebouw. Het HOOFDGEBOUW Huis Ter Leede werd gebouwd in het derde kwart van de 17de eeuw als lusthof aan een ..

Ter Leede: historische tuin en parkaanleg

Ter Leedelaan 43
Sassenheim (Gemeente Teylingen)
Onderdeel 2: Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG van de HISTORISCHE BUITENPLAATS TER LEEDE, voor zover gelegen in de gemeente Sass..

Ter Leede: stalgebouw

Ter Leedelaan 43
Sassenheim (Gemeente Teylingen)
Onderdeel 4: Omschrijving Stalgebouw. STALGEBOUW bestaande uit twee haaks op elkaar staande vleugels oorspronkelijk uit de 18de of 19de eeu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij in Lisse