Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij waarvan het dwarse woongedeelte rechts een onderkelderde opkamer heeft en gedekt wordt door een rieten wolfdak in De Lier

Boerderij

Noord-Lierweg 4
2678LV De Lier (gemeente Westland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e-18e eeuw


Beschrijving van Boerderij waarvan het dwarse woongedeelte rechts een onderkelderde opkamer heeft en gedekt wordt door een rieten wolfdak

BOERDERIJ uit de 17e-18e eeuw, waarvan het dwarse woongedeelte rechts een onderkelderde opkamer heeft en gedekt wordt door een rieten wolfdak. In de rechter zijgevel vensters met kozijnen uit de bouwtijd. Stalgedeelte vernieuwd eind 19e eeuw in traditionele vormen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25882
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij waarvan het dwarse woongedeelte rechts een onderkelderde opkamer heeft en gedekt wordt door een rieten wolfdak in De Lier

Boerderij onder omlopend rieten schilddak

Woudtzicht 1
De Lier (Gemeente Westland)
BOERDERIJ uit de 17e eeuw onder omlopend rieten schilddak. Woongedeelte met in de zolderverdieping tweelichtskozijnen waarvan een met luikje..

Groeneveldse Molen

Woudseweg 186
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Groenveldsche Molen. Ronde, stenen poldermolen uit 1719.

Gepleisterde boerderij uit de 17e of 18e eeuw met fraai bouwlichaam. Rieten schilddak en vensters met negenruitsschuiframen.

Oostbuurtseweg 25
De Lier (Gemeente Westland)
Gepleisterde boerderij uit de 17e of 18e eeuw met fraai bouwlichaam. Rieten schilddak en vensters met negenruitsschuiframen.

Huize 't Woud

Woudseweg 180
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Ten z.w. van de kerk boerderij (17e eeuw) op T-vormige plattegrond. Steentje met: ren. 1764. Sommige vensters met ontlastingsbogen. Veelhoek..

Oude Liermolen

Laan van Adrichem 30
De Lier (Gemeente Westland)
Inleiding MOLENROMP. De ronde stenen molen is in 1717 ter vervanging van een voorganger gebouwd als poldermolen voor de bemaling van de O..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij waarvan het dwarse woongedeelte rechts een onderkelderde opkamer heeft en gedekt wordt door een rieten wolfdak in De Lier

Foto's (2)