Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het traditionele Brabantse langgeveltype. Pannen zadeldak tussen puntgevels, houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen en luiken in Liempde

Boerderij

Heesterbos 2
5298CH Liempde (gemeente Boxtel)
Noord Brabant

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw 1850 derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij van het traditionele Brabantse langgeveltype. Pannen zadeldak tussen puntgevels, houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen en luiken

Boerderij van het traditionele Brabantse langgeveltype uit het begin van het derde kwart der 19e eeuw. Pannen zadeldak tussen puntgevels, houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen en luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25853
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het traditionele Brabantse langgeveltype. Pannen zadeldak tussen puntgevels, houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen en luiken in Liempde

Boerderij onder pannen zadeldak, volgens de traditie van de brabantse langgevelboerderij

Oude Dijk 19
Liempde (Gemeente Boxtel)
Boerderij uit 1888 onder pannen zadeldak, volgens de traditie van de Brabantse langgevelboerderij. Vensters met luiken en zesruitsschuiframe..

Toegangshek

Dorpsstraat 36
Liempde (Gemeente Boxtel)
Inleiding. Aan het einde van een aan de zuidzijde van de kerk gelegen oprijlaantje ligt het TOEGANGSHEK van de begraafplaats. Het kerkhof i..

Graftombe van A.C.J. van Boeckel van Rumpt en G.M.J. Hubar

Dorpsstraat 36
Liempde (Gemeente Boxtel)
Inleiding. Op de begraafplaats ten oosten van de kerk bevindt zich een georinteerde GRAFTOMBE van A.C.J. van Boeckel van Rumpt, heer van he..

Op de begraafplaats ten oosten van de kerk bevindt zich een georiënteerd grafmonument

Dorpsstraat 36
Liempde (Gemeente Boxtel)
Inleiding. Op de begraafplaats ten oosten van de kerk bevindt zich een georiënteerd GRAFMONUMENT. Het oudste deel is vervaardigd in 1869 e..

Parochiekerk

Dorpsstraat 36
Liempde (Gemeente Boxtel)
Inleiding De PAROCHIEKERK Heilige Johannes Onthoofding ligt met de westtoren aan de Dorpsstraat. Aan die zijde ter afscheiding van de straa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij van het traditionele Brabantse langgeveltype. Pannen zadeldak tussen puntgevels, houten kroonlijst en vensters met zesruitsschuiframen en luiken in Liempde

Foto's (1)