Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vijf venstertraveeën breed woonhuis met omlijste ingang en verdieping onder laag schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen waarop borden in Lemmer

Woonhuis

Kortestreek 16
8531JG Lemmer (gemeente Lemsterland)
Friesland

Bouwjaar: 1858


Beschrijving van Vijf venstertraveeën breed woonhuis met omlijste ingang en verdieping onder laag schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen waarop borden

Deftig woonhuis van vijf venstertraveeen met volledige verdieping en onder laag schilddak met hoekschoorstenen waarop borden. Omlijste ingang in het midden; zes stoeppalen door kettingen verbonden met elkaar en met de gevel. Op de verdieping zesruitsvensters. Hierin dakkapel in het midden boven de goot die op blokjes is overgekraagd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25751
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vijf venstertraveeën breed woonhuis met omlijste ingang en verdieping onder laag schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen waarop borden in Lemmer

Landelijk breed woonhuis met verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen waarop borden

Kortestreek 28
Lemmer (Gemeente Lemsterland)
Landelijk breed woonhuis onder verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen waarop borden. Omlijste ingangspartij met snijraam in het mi..

Eenvoudige woning onder zadeldak met voorschild met forse schoorsteen met bord en dakkapel met bloklijsten

Langestreek 14
Lemmer (Gemeente Lemsterland)
Eenvoudige woning onder zadeldak met voorschild, waarboven forse schoorsteen met bord en waarvoor dakkapel met bloklijsten. Ook het kalf va..

Eenvoudige woning met geprofileerde kozijnen en aanzetlijsten onder zadeldak tegen topgevel

Langestreek 13
Lemmer (Gemeente Lemsterland)
Eenvoudige woning onder zadeldak tegen topgevel; op de aanzetlijsten gedateerd 1775. Geprofileerde kozijnen.

Tot winkel verbouwd pand met verdieping en forse kroonlijst onder zadeldak met voorschild waarboven topschoorsteen

Langestreek 11
Lemmer (Gemeente Lemsterland)
Tot winkel verbouwd pand met verdieping onder zadeldak met voorschild waarboven topschoorsteen. Forse kroonlijst boven de 19e eeuwse gevel.

Woonhuis onder zadeldak tegen klokgevel met gesneden deur en bovenlicht, zwierige aanzetkrullen en groot kuifstuk in de plaatselijke Friese trant van ..

Langestreek 22
Lemmer (Gemeente Lemsterland)
Woonhuis onder zadeldak tegen klokgevel met zeer zwierige aanzetkrullen en groot kuifstuk in de plaatselijke gevarieerde Friese trant der 18..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vijf venstertraveeën breed woonhuis met omlijste ingang en verdieping onder laag schilddak met dakkapel en hoekschoorstenen waarop borden in Lemmer

Foto's (1)