Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen in Lekkerkerk

Boerderij

Opperduit 482
2941AT Lekkerkerk (gemeente Nederlek)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen

Boerderij, 18e eeuw, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25745
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen in Lekkerkerk

Boerderij, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele van gepotdekselde houten delen, on ..

Opperduit 452
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij, waarschijnlijk 18e eeuw, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele..

Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrij ..

Opperduit 446
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in ..

Gepleisterd pand met rieten wolfdak en gepolychromeerde gevelsteen. Bakhuisje op het erf.

Lange Stoep 33
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Gepleisterd PAND uit de 17e eeuw met rieten wolfdak en gepolychromeerde gevelsteen, waarop voorstelling van Adam en Eva, 1646. Voorhuis met ..

Grote of Johanneskerk

Kerkplein 8
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Ned. Herv. kerk. In de huidige vorm na 1575 tot stand gekomen rechtgesloten eenbeukige zaalkerk met ingebouwde westtoren. Het gebouw is, met..

Toren van de Grote of Johanneskerk

Kerkplein 8
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Toren van de Ned. Hervormde kerk. Aan de westkant van de kerk staat de geheel ingebouwde toren. De onderbouw van de toren, die samenvalt met..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen in Lekkerkerk

Foto's (3)