Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele van gepotdekselde houten delen, onder een rieten wolfdak met het woonhuis in Lekkerkerk

Boerderij

Opperduit 452
2941AT Lekkerkerk (gemeente Nederlek)
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk 18e eeuw 1700 waarschijnlijk 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele van gepotdekselde houten delen, onder een rieten wolfdak met het woonhuis

Boerderij, waarschijnlijk 18e eeuw, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele van gepotdekselde houten delen, onder een rieten wolfdak met het woonhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25743
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele van gepotdekselde houten delen, onder een rieten wolfdak met het woonhuis in Lekkerkerk

Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrij ..

Opperduit 446
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in ..

Boerderij, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen puntgevels met vlec ..

Opperduit 482
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij, 18e eeuw, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen..

Boerderij onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog

Lekdijk 63
Nieuw Lekkerland
Boerderij (XVII) onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog. Muurankers. Vensters met roedenverdeling en l..

Gepleisterde hoeve, rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met rookkanaal in de as. Bakhuis

Opperduit 372
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Gepleisterde hoeve, waarschijnlijk 18e eeuw. Rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met r..

Gepleisterd pand met rieten wolfdak en gepolychromeerde gevelsteen. Bakhuisje op het erf.

Lange Stoep 33
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Gepleisterd PAND uit de 17e eeuw met rieten wolfdak en gepolychromeerde gevelsteen, waarop voorstelling van Adam en Eva, 1646. Voorhuis met ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele van gepotdekselde houten delen, onder een rieten wolfdak met het woonhuis in Lekkerkerk

Foto's (3)